Amys plejefamilie fyret - før afsagt dom

Næstved kommune har fyret den 15 årige etiopiske Amys danske plejefamilie i Myrup ved Næstved
Adoptivbarnet Amy Steen blev landskendt, da Næstved kommune i 2012 med fysisk magt flyttede hende til en døgninstitution.
Adoptivbarnet Amy Steen blev landskendt, da Næstved kommune i 2012 med fysisk magt flyttede hende til en døgninstitution. Foto: Scanpix arkiv

Næstved kommune har fyret den 15 årige etiopiske Amys danske plejefamilie i Myrup ved Næstved, fortæller DR Sjælland.

Fyresedlen kom 14 dage FØR retten i går afgjorde, at adoptionen af Amy for flere år siden var ulovlig. Retten i Etiopien gav Amys biologiske mor ret i, at adoptionen var foregået mod hendes ønske.

I Myrup sidder plejemoderen Hanne Keller og er ét stort spørgsmålstegn, fortæller hun til DR Sjælland:

- Jeg aner ikke, hvad der nu kommer til at ske. Jeg går ud fra at Næstved kommune kommer og henter Amys ejendele i næste uge, da vi jo er fyret som plejefamilie. Men jeg håber vi kan få plejetilladelsen igen, hvis Amy, der er dansk statsborger, vender tilbage til Danmark.

Den 15 årige Amy har opholdt sig i Etiopien siden februar, hvor hun trodsede myndighederne og rejste ned til sin biologiske mor.

Det fik angiveligt Næstved kommune til at fyre plejefamilien pr. 15. marts - altså en rum tid før dommen.

Amys biologiske mor har tidligere sagt at hun gerne vil have kontakt med sin datter, men at hun gerne vil have, hun får en uddannelse i Danmark.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.