Ammitzbølls protest: Stop hykleri om at støtte fattige danskere

Stik piben ind. Det er budskabet fra Simon Emil Ammitzbøll til dem, der brokker sig over, at der bliver samlet ind til flygtninge i stedet for svage danskere.
Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll gør på sin Facebook-profil opmærksom på, at man ikke skal råbe op om, hvem der har ret til støtte eller ej, hvis man ikke selv bidrager med penge.
Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll gør på sin Facebook-profil opmærksom på, at man ikke skal råbe op om, hvem der har ret til støtte eller ej, hvis man ikke selv bidrager med penge. Foto: Nils Meilvang/Scanpix/Arkiv

I forbindelse med TV2 og DR store indsamlingsshow 'Hjælp nu!', der blev afholdt søndag aften, har flere danskere givet udtryk for, at de hellere så, man støttede svage danskere end flygtninge fra Syrien.

Blandt andet på Facebook skrev et stort antal, at hjælpen burde være rettet mod de svage i Danmark i stedet for at gå til de mennesker, der er på flugt.

De mange sure opstød i kølvandet på indsamlingen har fået Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance på banen.

I en opdatering på Facebook langer han ud efter dem, der har skrevet, at man burde donere penge til organisationer, der fokuserer på de svageste danskere.

Simon Emil Ammitzbøll beskylder dem for at være dobbeltmoralske, da han betvivler, om de overhovedet støtter organisationer, der hjælper danskere i nød.

”Hvis bare halvdelen af de mennesker, der i går på Facebook skrev "hvorfor støtter vi ikke de hjemløse i Danmark i stedet for ofrene for den syriske borgerkrig?" rent faktisk støttede de hjemløse, så må der i dag være så mange millioner indsamlet til hjemløse, at det slår alle rekorder, ” lyder den ironiske udmelding på den borgerlige politikers Facebookvæg.

Hvis bare halvdelen af de mennesker, der i går på Facebook skrev "hvorfor støtter vi ikke de hjemløse i Danmark i stedet...

Posted by Simon Emil Ammitzbøll on 21. september 2015

Ord og handling må følges ad

Til indsamlingsshowet blev der samlet mere end 86 millioner kroner ind. Penge, som nu skal fordeles mellem 12 hjælpeorganisationer. Alle pengene skal bruges på flygtninge.

Og hvis man mener, at de mange millioner hellere skulle være gået til andre organisation, må man selv tage ansvar for at sende penge den vej, mener Simon Emil Ammitzbøll.

”Støt dem du vil - eller lad være med at støtte. Men lad venligst være med at lade som om, at du hellere vil støtte nogle andre, når din tegnebog ikke følger din mund!”, skriver han som afslutning på sit Facebook-indlæg.

Flere tusinder er enige

På bare tre timer har Simon Emil Ammitzbølls opslag fået over 5000 ’synes godt om’-tilkendegivelser, og det er blevet delt næsten 400 gange.

I kommentarfeltet under opslaget er der flere, der debatterer, om Simon Emil Ammitzbøll har ret til at skrive, som han gør.

Én af dem, der ikke er enig i budskabet, er Thomas Helbig Hansen. Han mener, at Simon Emil Ammitzbøll forsøger at hente billige points på sin opsang til danskerne.

”Folk har naturligvis lov til at undre sig over, at de nødlidende, der ligger for vore fødder, bliver ignoreret, mens vi laver det ene indsamlingsshow efter det andet for folk langt herfra,” skriver Thomas Helbig Hansen som en kommentar til opslaget.

Hvem mener du, at man bør støtte?
Deltag i afstemningen.


AFSTEMNING
Gav du penge til flygtninge?
Støttede du indsamlingen for flygtninge?

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.