Amerikansk militærbase i Japan ramt af eksplosion

Pentagon bekræfter eksplosion på amerikansk militærbase nær Tokyo. Der er ingen meldinger om tilskadekomne.

Mindst én eksplosion har fundet sted ved en forsyningsbase for den amerikanske hær i byen Sagamihara i Japan, rapporterer den japanske tv-station NHK.

Det er ikke umiddelbart klart, hvad der har forårsaget eksplosionen.

Billeder på sociale medier viser høje flammer og tykke røgsøjler rejse sig over en del af byen.

De første nødopkald om en brand kom før klokken 01.00 lokal tid (søndag klokken 18 dansk tid), meddeler NHK. Flere brandbiler er sendt til stedet, hvor en lagerbygning står i brand, oplyser brandvæsnet til nyhedsbureauet Jiji.

Beboere i området siger, at de har hørt mindst én eksplosion, muligvis flere, skriver NHK, mens andre indbyggere siger til Jiji, at de hørte lyden af mere end 10 eksplosioner.

Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, bekræfter, at der har fundet en eksplosion sted på basen. Der er ikke umiddelbart meldinger om tilskadekomne, siger talsmand Bill Urban.

- Der er ingen meldinger om skader. Brandmænd og beredskabsfolk kæmper i øjeblikket for at forhindre branden i at brede sig til bygninger i nærheden, skriver talsmanden i en e-mail til nyhedsbureauet Reuters.

Tv-kanalen NHK citerer lokale myndigheder for oplysninger om, at eksplosionerne fandt sted ved et depot, som den amerikanske hær bruger til at opbevare olieprodukter og ammunition.

Sagamihara ligger omkring 40 kilometer sydvest for hovedstaden, Tokyo.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.