Amerikansk magasin: Aarhus er hot - København er not

Aarhus er Europas næste lurvede og hotte undergrunds-sted, skriver det store amerikanske rejsemagasin Travl+Leisure.
Aros i Aarhus bliver nævnt, når rejsemagasinet Travel+Leisure omtaler den jyske hovedstad som den næste hotte by i Europa.
Aros i Aarhus bliver nævnt, når rejsemagasinet Travel+Leisure omtaler den jyske hovedstad som den næste hotte by i Europa.
Foto: Scanpix/arkiv

Med 4,8 mio. læsere og 56 millioner sidevisninger på sin hjemmeside er det ikke et hvilket som helst rejsemagasin, der bramfrit konkluderer "Flyt dig, København, for i Danmark handler det hele om Aarhus".

Eller sagt på en anden måde, så skal turistfolkene i Danmarks metropol nok rette kampagnerne mod potentielle rejselystne amerikanere til - ellers tager de til Jylland og Aarhus og besøger Aros, latinerkvarteret, Moesgaard Museum og Den Gamle By.

Det amerikanske rejsemagasinet Travel+Leisure har nemlig ikke kun besøgt Jyllands største by og dens omegn, men har også snakket med en række danske personligheder om deres forhold til Aarhus, skriver Jyllands-Posten.

Således udtaler blandt andre iværksætteren og Hummel-ejeren Christian Stadil og stjernekokken Wassim Hallal, som i 2015 fik Restaurant Frederikshøj i Michelins madguide med en stjerne, sig til Travel+Leisure i positive vendinger.

Og magasinet lægger ikke i fingre i mellem, når det sætter ord på Aarhus' charme: "the next hot-underground-grown-up-scruffy place to be", som bedst kan oversættes med noget i retning af, at Aarhus bliver det næste lurvede og hotte undergrunds-sted. Og så er det ikke kun i lille Danmark, men i hele Europa.

- Aarhus er der, hvor du tager hen, når du har set hovedstæderne i Europa og stadig håber på, at en by, du aldrig har hørt om, vil vise sig - ligesom en uventet soul mate - og feje benene væk under dig, skriver Travel+Leisure og konkluderer, at hvis København er hjertet i dansk kultur, er Aarhus med ungdommeligheden og rastløsheden dens snurrende sind.

For knap tre uger siden fik Aarhus og en flot salut med på vejen hen mod sommer og turisme. I The Guardian fik byen en yderst positiv omtale under overskriften "Aarhus, Danmark: En stjerne i Norden."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.