Amerikansk firma på vej til Nordjylland: Så mange job skaber det

Et amerikansk firma er på vej til Danmark med op mod 200 job.
Det amerikanske firma Modern American Recycling Services har netop underskrevet en aftale med Frederikshavn Havn.
Det amerikanske firma Modern American Recycling Services har netop underskrevet en aftale med Frederikshavn Havn. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Der er op mod 200 nye job på vej til Frederikshavn.

Det amerikanske firma, Modern American Recycling Services, der blandt andet gør sig i ophug af skibe og borerigger står således på spring til at rykke til Danmark, hvor man netop har underskrevet en kontrakt med Frederikshavn Havn. Det oplyser DR Nordjylland.

Her vækker den nye aftale ikke overraskende stor glæde hos Havnedirektør, Mikkel Sørensen.

- Vi har arbejdet med miljø, genanvendning og ophugning af skibe i flere år, og det har været et stort ønske for os at få en etableret spiller ind, som også har erfaring inden for offshore, olie og gas.

Modern American Recycling Services har hidtil haft størst aktivitet omkring den mexikanske golf, men begge parter har set et stort potentiale i at finde sammen i Nordjylland, fortæller havnedirektøren.

- Vi har et arreal og noget infrasturktur, de godt kan bruge, og der er et marked i Europa, som de ser et stort potentiale i, siger han til DR Nordjylland.

På samme tid kan Frederikshavn Havn blive en slags first mover på området.

- Vi har kigget flere steder hen i verden også uden for Europa efter den erfaring, der ikke er så stor i Europa endnu. Vi håber, at vi bibringer noget nyt og noget unik med den her etablering, siger Mikkel Sørensen.

Modern American Recycling slår dørene op i Frederikshavn i 2017.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.