Amerikansk beskæftigelse fortsætter fremgang

Arbejdsløsheden i USA fortsætter med at falde og er nu på sit laveste siden april 2008.
Arbejdsløsheden i USA er nu på det laveste siden april 2008. Her er det deltagere på en jobmesse i New York tidligere på ugen.
Arbejdsløsheden i USA er nu på det laveste siden april 2008. Her er det deltagere på en jobmesse i New York tidligere på ugen. Foto: Mary Altaffer/AP

Der blev skabt 223.000 nye job i USA i juni, oplyser det amerikanske beskæftigelsesministerium ifølge nyhedsbureauet AFP.

Arbejdsløsheden er dermed nede på 5,3 procent, hvilket er det laveste siden april 2008.

I maj lå tallet på 5,5 procent.

Det såkaldte kongetal dækker over antallet af nye job skabt uden for landbruget, der er blevet skabt i den foregående måned.

USA er verdens største økonomi, og det er derfor en strømpil for verdensøkonomien, hvilket betyder, at det går godt i Europa, når det går godt i USA.

De økonomer, som nyhedsbureauet Reuters havde spurgt om forventningerne til denne måneds jobtal, havde på forhånd vurderet, at der ville blive skabt 230.000 nye job i juni, og at ledighedstallet ville falde til 5,4 procent.

Det kan forklares med, at mange mennesker forlod arbejdsstyrken.

Lønudviklingen er det tredje parameter, som den amerikanske centralbank studerer nøje.

Det bruges som grundlag for at begynde en serie renteforhøjelser, men det skuffede med uændrede gennemsnitlige timelønninger i forhold til måneden før og en stigning på to procent på årsbasis.

De nye tal gør det mindre sandsynligt, at den amerikanske centralbank til september vil sætte renten i vejret, skriver Reuters.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.