Amerikaner får 15 år for at sætte somalisk café i flammer

En 26-årig amerikansk mand skal 15 år i fængsel som følge af en hadforbrydelse mod en somalisk café i USA.
Det tog brandmændene omkring 20 minutter at få styr på flammerne på den somaliske café i North Dakota. (Arkivfoto).
Det tog brandmændene omkring 20 minutter at få styr på flammerne på den somaliske café i North Dakota. (Arkivfoto). Foto: Www.colourbox.com/Free

Det var en såkaldt hadforbrydelse, da en 26-årig amerikaner i december kastede en molotovcocktail gennem facaden på en somalisk café i delstaten North Dakota. Det afgjorde en amerikansk domstol tirsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Manden erkendte, at han var skyldig i at have fyldt en ølflaske med benzin og antændt og kastet den gennem vinduet på caféen 8. december sidste år.

- Han gjorde det for at skræmme og distrahere de somaliske arbejdere, siger Vanita Gupta, der er chef for det amerikanske justitsministeriums udvalg for borgerrettigheder. Hun betegner samtidig mandens gerning som en hadforbrydelse.

Den 26-årige er blevet dømt til 15 år i fængsel.

Angrebet skete, en lille måned efter at den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) angreb flere steder i den franske hovedstad, Paris, 13. november.

Borgerrettighedsgruppen Rådet for Amerikansk-Islamiske Relationer oplyser ifølge Reuters, at den i månederne efter angrebet i Frankrig modtog flere anmeldelser om diskrimination, trusler og vold mod muslimer, end den har modtaget siden angrebet 11. september 2001.

De somaliske indehavere af caféen var muslimer.

Ingen personer kom til skade under angrebet mod caféen i North Dakota, men skaderne løb op i 250.000 dollar svarende til mere end 1,6 millioner kroner.

Det tog det lokale brandvæsen omkring 20 minutter at få styr på flammerne.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.