Ambulanceredder om Bios-kaos: Vi har egentlig bare trukket på skuldrene

Efter et år med underbemanding, kritik og kaos er ambulanceselskabet Bios erklæret konkurs. Men redderne arbejder roligt videre, siger tillidsrepræsentant for redderne i Esbjerg
Det kommer ikke som en chok for medarbejderne at Bios er løbet tør for pengem, sigerPeter Senger, tillidsrepræsentant for Bios-redderne i Esbjerg.
Det kommer ikke som en chok for medarbejderne at Bios er løbet tør for pengem, sigerPeter Senger, tillidsrepræsentant for Bios-redderne i Esbjerg. Foto: Privat

Ambulanceredder Peter Senger afleverer en patient på hospitalet mellem et interview og et tv-hold, der venter ham derhjemme. Det er ikke en arbejdsdag som de andre for ambulanceredderne i ambulanceselskabet Bios.

Selskabet er efter voldsomt stormvejr netop erklæret konkurs af Region Syddanmark, der forlanger 31 millioner kroner tilbage, som regionen har udbetalt ved en fejl.

- De folk, der har valgt at blive ansat i Bios i første omgang, er dem, der turde tage en udfordring, så det er nogle stærke mennesker, der er her. Så vi har egentlig bare smilet lidt og trukket lidt på skulderene og tænkt: Så tager vi også det med, siger Peter Senger, der er tillidsrepræsentant for Bios-redderne i Esbjerg.

Han siger, at medarbejderne godt har kunnet se længe, at firmaet på et tidpunkt ville løbe tør for penge med de lønudgifter Bios havde på grund af manglen på reddere. Bios havde også meldt ud over for medarbejderne, at de søgte en investeor.

- Så derfor er vi nok heller ikke så chokerede, siger Peter Senger.  

Ikke så generende at skifte arbejdergiver igen 

Han siger, at de tager det stille og roligt, arbejder som de plejer og fokuserer på patienterne. Det besluttede de, da problemerne om de 31 millioner kom frem.

- Vi klapper hælene sammen, når vi er ude ved patienterne  og tager snakkene, når vi er hjemme på stationerne, siger Peter Senger.

Det er muligt, at ambulanceredderne nu skal køre videre som ansatte i regionen. Men det tager Peter Seger roligt.

- Jamen, sådan er det bare. Sådan var det også, da vi skiftede til Bios. Alle os, der flyttede en gang, har jo lige været den her trummerum igennem med at skifte arbejdsgiver. Det er ikke så generende, siger han.  

Han lægger vægt på, at lige meget hvad der sker, er man ovre den usikkerhed, de stod i for snart et år siden, da Bios overtog ambulancedriften.  

- Vi er jo ikke tilbage ved første 1. september sidste år med 280 ambulancereddere. Vi er jo 450 ambulancereddere og en masse sygetransport-ansatte. Så vi er jo godt bemandet. Stationerne er på plads. Vi bor ikke i skurvogne længere, og hele usikkerheden omkring projektet er jo ikke til stede.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.