Amazon og eBay stopper salg af varer med sydstatsflag

Kirkemassakren i South Carolina har ført til, at flere store internetbutikker tager afstand fra sydstatsflag.
Amazon og eBay fjerner det berygtede sydstatsflag fra varer. Walmart har tidligere meddelte samme beslutning. Arkivfoto.
Amazon og eBay fjerner det berygtede sydstatsflag fra varer. Walmart har tidligere meddelte samme beslutning. Arkivfoto. Foto: Albert Cesare/AP

To store butikker på internettet, Amazon og eBay, stopper salget af varer, der kan knyttes til det kontroversielle amerikanske sydstatsflag.

Beslutningen sker i forlængelse af en kirkemassakre onsdag i sidste uge i delstaten South Carolina, hvor en 21-årig mand mistænkes for drabet på ni mennesker, og efter eget udsagn ønskede at starte en racekrig.

På foto af den formodede gerningsmand holder han et våben i den ene hånd, og konføderationens kampflag - også kendt som sydstatsflaget - i den anden.

Mandag meddelte Walmart, der er verdens største dagligvarekæde, at man fjerner alle varer, der kan kædes sammen med det omstridte sydstatsflag.

Søgninger på både Amazons og eBays sider afslører ifølge nyhedsbureauet Reuters tusindvis af varer, som eksempelvis T-shirts og knive, med flaget påtrykt.

EBay begrunder skriftligt beslutningen med, at flaget er blevet et "symbol på splittelse og racisme".

Regeringen i South Carolina har tirsdag sat gang i en debat om at fjerne flaget fra regeringsbygninger i delstaten.

Det er sket efter en afstemning, hvor 103 mod 10 har stemt for, at man åbner en diskussion om, at flaget kan fjernes, skriver Charleston Post og Courier ifølge Reuters.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.