Alt for travlt: For mange opgaver presser offentligt ansatte

Mange FOA-medlemmer har så travlt, at de har svært ved at nå alle deres opgaver, viser undersøgelse. Værst står det til blandt pædagogisk personale.
Blandt pædagogisk personale har hver femte svært ved at nå sine arbejdsopgaver, viser ny undersøgelse.
Blandt pædagogisk personale har hver femte svært ved at nå sine arbejdsopgaver, viser ny undersøgelse. Foto: Scanpix

Hvert ottende FOA-medlem har altid eller ofte svært ved at nå alle arbejdsopgaver, viser en ny undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed (SIF).

Det er en stigning på 21 procent sammenlignet med tal fra 2012, hvor SIF lavede en tilsvarende undersøgelse, skriver Fagbladet FOA.

Værst står det til blandt pædagogisk personale, hvor næsten hver femte har for travlt.

Tallene overrasker ikke arbejdsmarkedsforsker ved Roskilde Universitet Thomas Boje. Han fremhæver sosu-ansatte og pædagogiske assistenter som eksempler.

"De har ikke tid til at udføre den omsorg og pleje af børn, syge eller ældre, som de tidligere havde. De får flere og flere administrative opgaver, som stjæler tiden fra deres kerneopgave. Den menneskelige relation med borgerne forsvinder," siger han.

"Og det er klart, at du bliver stresset og frustreret og ikke føler, du slår til, når der ikke er tid til at udføre det arbejde, som formentlig er årsagen til, at du har valgt faget," siger han.

Udviklingen er 'svært urimelig', mener FOAs forbundsformand Dennis Kristensen.

"Vi ønsker velfærd, men regningen stikkes i hovedet på de offentligt ansatte, som bliver nødt til at løbe stærkere og stærkere. De slides op," siger han.

"Derfor bliver vi nødt til at fortælle medlemmerne, at de skal passe på sig selv. Selvom de ønsker at udføre den samme høje kvalitet som tidligere, må vi nok erkende, at det ikke længere er muligt," siger Dennis Kristensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.