Alpelift gik i stå: 45 personer overnatter i 3000 meters højde

Kraftig vind bragte uorden i kabler og stoppede kabellift tæt ved Vesteuropas højeste bjerg, Mont Blanc.
Det er denne kabellift, der er gået i stå over Mont Blanc. 45 personer kan nyde udsigten over alperne, efter at deres kabellift er gået i stå.
Det er denne kabellift, der er gået i stå over Mont Blanc. 45 personer kan nyde udsigten over alperne, efter at deres kabellift er gået i stå. Foto: Philippe Desmazes/AFP

Kablerne er bragt i orden på en kabellift mellem Frankrig og Italien, og 33 personer, som måtte overnatte i liften i 3000 meters højde tæt ved Mont Blanc, er ved at blive bragt tilbage til det sted, hvor de steg om bord.

Det oplyser de franske myndigheder ifølge Reuters.

Passagererne på kabelliften fik en noget længere tur, end de havde betalt for og blev nødt til at tilbringe natten i den store højde nær Vesteuropas højeste bjerg.

Fire helikoptere havde i løbet af torsdag aften forsøgt at transportere personer ud fra liftens forskellige kabiner. Det lykkedes at få 65 personer sikkert ned på jorden igen, inden mørket satte ind, siger Frankrigs indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, i en pressemeddelelse.

Der var et barn blandt de passagerer, som overnattede i kabelliften.

Den fem kilometer lange lift strækker sig i Alperne på grænsen mellem Frankrig og Italien. Turen tager normalt 35 minutter. Klokken 17.30 torsdag gik den imidlertid i stå.

Tv-stationen France 3 oplyste, at liften stoppede, da kabler blev viklet sammen som følge af kraftig vind.

Liftens passagerer fik tæpper og mad med helikopter. Redningspersonale ville desuden blive hos passagererne natten over.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.