Alle gode gange tre: Soldater-chef vil også have storforbund

Flemming Vinther vil have en ny fælles hovedorganisation i Danmark. Dermed er alle tre bejlere til LO-formandsposten for en fusion mellem LO og FTF.
- Der er brug for en stærk hovedorganisation, som kan sætte lønmodtagernes dagsorden og på fællesskabets vegne udfordre forslag som tyske mindstelønninger, nulvækst og forringelser af  dagpenge, offentlige ydelser og service, siger Flemming Vinther.
- Der er brug for en stærk hovedorganisation, som kan sætte lønmodtagernes dagsorden og på fællesskabets vegne udfordre forslag som tyske mindstelønninger, nulvækst og forringelser af dagpenge, offentlige ydelser og service, siger Flemming Vinther. FOTO: Søren Bidstrup/Scanpix

Først HK-formand Kim Simonsen, så LO-næstformand Lizette Risgaard og endelig formanden for Hærens Konstabel- og Korporalforening, Flemming Vinther.

Alle tre formandskandidater til LO-tronen har nu erklæret sig tilhængere af en sammenlægning mellem de to hovedorganisationer LO og FTF. Det står klart, efter sidstnævnte i en pressemeddelelse nu melder klart ud:

- Ja, jeg støtter en fælles hovedorganisation.

Opbakning fra bagland

Sammensmeltningen er blevet drøftet i HKKF’s bestyrelse, som enstemmigt bakker op om Flemming Vinther. Den enkelte fagforening vil dog stadig være tæt på medlemmerne, efter en sammenlægning, forsikrer soldaterformanden.

- Samtidig er der brug for en stærk hovedorganisation, som kan sætte lønmodtagernes dagsorden og på fællesskabets vegne udfordre forslag som tyske mindstelønninger, nulvækst og forringelser af dagpenge, offentlige ydelser og service, siger Flemming Vinther.

'Positiv skeptiker'

Han har indtil videre kaldt sig ’positiv skeptiker’ over for en fusion, men den fælles kampagne fra LO og FTF, 'Sammen skaber vi værdi', har overbevist ham om, at det kan lade sig gøre at blive enige om de store og væsentlige lønmodtagerspørgsmål. Til gengæld afviser Flemming Vinther sammenlægningen som et svar på en fagbevægelse i krise.

- Jeg mener, at krisesnakken er stærkt overdreven. Fagforeninger leverer resultater hver dag, og de seneste år har LO og forbundene eksempelvis været med til at forbedre konkurrenceevnen og beskæftigelsen, indgå aftaler om flere praktikpladser, at sikre flere ufaglærte kan blive faglærte, at bekæmpe social dumping og at indføre en tillidsreform i det offentlige. Desværre har vi ikke altid formået at nå helt ud til medlemmerne med fortællingen om, at vi hver dag skabe resultater, som gavner deres hverdag, siger han.

Tidligere fredag slog LO’s næstformand Lizette Risgaard fast, at hun er tilhænger af en sammenlægning af LO og FTF.

I februar forklarede HK-formand, Kim Simonsen, at også han vil arbejde for en fusion, hvis han bliver formand for LO.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.