Allan Olsen: Det er blevet ok at jokke på dem, der ikke svarer igen

Sanger og sangskriver Allan Olsen mener, at grænsen for, hvad man kan tillade sig at sige, har flyttet sig.
Den 59-årige sanger og sangskriver Allan Olsen mener, det er blevet ok at jokke på grupper, der ikke har kræfter til at svare igen.
Den 59-årige sanger og sangskriver Allan Olsen mener, det er blevet ok at jokke på grupper, der ikke har kræfter til at svare igen. Foto: Niels Kastrup, Scanpix/arkiv

Der er sket et skred i politikernes sprogbrug, som er blevet mere kynisk og kalkuleret. Det siger den 59-årige sanger og sangskriver, Allan Olsen i dag i et interview med Ugebrevet A4.

I 2007 skrev han sangen ‘Roser og violer blå,’ der handler om et fodboldhold, som bruger en fej og lusket spillestil og håner de svage. Og sangen er stadig aktuel. Allan Olsen peger på, at der skete et afgørende skred dengang i 2007, hvor grænsen for, hvad der var normalt at sige om andre, rykkede sig markant. Det viser sig også i den retorik, der bruges i dag, mener han:

Læs også: Utroligt dumt med kamp mellem land og by

- Det var en konsensus om, at det er i orden at jokke på grupper, der ikke kan svare igen, fordi de ikke har evnen, kræfterne eller midlerne til at tage til genmæle. En kalkuleret og kynisk propagandapolitik, hvor man siger: ‘Lad os slå os op på, at vi sænker den kriminelle lavalder til 12 år og taler til de gamle damer, der er ved at være flest af. Dem, det kan gå ud over, har vi ikke grund til at frygte; de går ikke til medierne eller stemmeurnerne. Det er nogen, vi kan tillade os at jokke på, uden at det koster noget eller der kommer et oprør’.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.