Allan fik skåret hånden af i arbejdsulykke: Chiliplaster dulmer smerterne

Smerteklinikken i Aarhus har succes med at bruge chiliplaster til at bekæmpe smerter.
En af dem, der har stor glæde af behandlingen, er tidligere slagteriarbejder Allan Justesen fra Horsens.
En af dem, der har stor glæde af behandlingen, er tidligere slagteriarbejder Allan Justesen fra Horsens. Foto: Scanpix arkiv / Model

Smerteklinikken i Aarhus har succes med at bruge chiliplaster til at bekæmpe smerter.

Ifølge klinikken bliver mellem en tredjedel og halvdelen af smertepatienter med nerveskader næsten smertefri på grund af chiliplastret, fortæller DR Østjjylland. Plastrene indeholder det samme stof som gør en chili stærk.

En af dem, der har stor glæde af behandlingen, er tidligere slagteriarbejder Allan Justesen fra Horsens. Ved en arbejdsulykke fik han skåret sin ene hånd af. Den blev syet på igen, men bagefter var Allan plaget af voldsomme smerter i årevis, fortæller han til DR Østjylland.

- Det var forfærdeligt og et kæmpe smertehelvede at være igennem. Det var, som om armen brændte hele tiden på grund af nerveskader, siger han til DR Østjjylland.

- På grund af for meget medicin havde jeg sådan en zombietilværelse, hvor jeg bare lå hjemme på sofaen og sov halvskæv hele tiden.

Efter nogle år kom Allan Justesen på Smerteklinikken på Aarhus Universitetshospital i Nørrebrogade. Her får han nu hver tredje måned sat et chiliplaster på i en times tid.

- Allerede når jeg tager toget hjem fra Aarhus, så er smerterne ved at forsvinde, og så kan jeg bruge hånden 98-99 procent normalt, siger han.

Overlæge og professor Troels Staehelin Jensen fra Smerteklinikken forklarer, at chiliplasteret får de overfølsomme nervetråde i huden til at gå i dvale - en slags tornrosesøvn. De vågner først igen efter to-tre måneder, hvorefter behandlingen bliver gentaget.

Han oplever, at patienterne er tilfredse med behandlingen.

- Mange patienter er glade for, at de undgår de bivirkninger, som for eksempel tabletbehandling kan give. Bivirkninger som træthed og sløvhed, som ingen mennesker ønsker at opleve, siger han til DR Østjjylland.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.