Alexandra taler ud om skilsmissen: Hårdt for prinserne

Prins Nikolai og prins Felix ser slet ikke deres bonusfar, Martin Jørgensen, længere.
En skilsmisse er altid hård for børnene. Det var også hårdt for prinserne Felix (til venstre) og Nikolai, da grevinde Alexandra i august 2015 gik fra manden Martin Jørgensen. Men sønnerne har været en stor støtte, og de tre har fået et endnu tættere forhold, fortæller hun.
En skilsmisse er altid hård for børnene. Det var også hårdt for prinserne Felix (til venstre) og Nikolai, da grevinde Alexandra i august 2015 gik fra manden Martin Jørgensen. Men sønnerne har været en stor støtte, og de tre har fået et endnu tættere forhold, fortæller hun. Foto: Scanpix / arkiv.

Gennem mere end otte år var grevinde Alexandra gift med fotografen Martin Jørgensen, og han havde et tæt forhold til Alexandras to sønner, prinserne Nikolai og Felix. Derfor har det også været hårdt for børnene, at parret er gået fra hinanden, fortæller Alexandra til B.T.

- En skilsmisse er hård for børnene. For det er ikke dem, der har hovedrollerne. Og desværre bliver de inddraget. Men jeg har virkelig prøvet at gøre det bedste for dem, fortæller Alexandra i det lange interview, der blev bragt i lørdagens papirudgave af B.T.

Parret blev gift i 2007, og i august 2015 meldte de ud, at de skulle skilles. Skilsmissen blev ordnet lynhurtigt, og Alexandra kommer i interviewet ind på, at det handlede om, at Martin Jørgensen viste sig at være en anden, end hun troede, og at han ikke var 100% ærlig over for hende.

Kun én far

Da Alexandra tilbage i 2004 blev skilt fra prins Joachim var de to prinser endnu for små til helt at forstå, hvad der foregik. Men det gør de denne gang, hvor de er 13 og 16 år. Alexandra fortæller, at hun har valgt at være meget ærlig over for sine børn, og oplever dem som en stor støtte - faktisk har de tre fået et endnu tættere forhold nu.

Mens Alexandra stadig har et godt forhold til drengenes far, prins Joachim, har både hun og børnene cuttet kontakten til Martin Jørgensen, siger hun til B.T.

- Mine drenge har én far. De har altid haft én far, siger Alexandra med fast stemme med henvisning til prins Joachim.

Taler ikke med eksmanden

Selvom Martin Jøgensen har været bonusfar for prinserne gennem otte år, ser de ham ikke nu, og det er hendes indtryk, at de ikke ønsker det.

Adspurgt om hendes eget forhold til eksmanden svarer hun klart, at der ikke er noget forhold - de taler ikke engang sammen længere.

Efter bruddet har Martin Jørgensen skabt overskrifter, blandt andet fordi han i flere sammenhænge er blevet set sammen med X Factor-værten Eva Harlou. Alexandra har derimod solgt sit hus og ellers fokuseret på de vigtigste forhold, nemlig forholdet til sine to sønner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.