Alexandra om Unicef-exit: Tid til at lave andre ting

Grevinde Alexandra blev hyldet for 15 års arbejde for Unicef.
- Jeg vil stadig arbejde med samfundets svageste, sagde grevinde Alexandra, da hun på Unicefs årsmøde takkede af for 15 års arbejde i organisationen.
- Jeg vil stadig arbejde med samfundets svageste, sagde grevinde Alexandra, da hun på Unicefs årsmøde takkede af for 15 års arbejde i organisationen. Foto: Scanpix

Grevinde Alexandra har lukket endnu et kapitel og fortsætter tilsyneladende kursen mod et helt nyt liv efter skilsmissen fra Martin Jørgensen tidligere på året.

Således sagde hun torsdag op som protektor for Unicef Danmark. Det gjorde hun foran en fyldt sal ved Unicef Danmarks årsmøde i FN Byen i København.

- Jeg har nydt de 15 år i Unicef og alt det spændende arbejde, men jeg synes også, det nu var tiden til at takke af og fokusere på nogle andre ting - og give plads til nye friske øjne og ny energi, sagde en tydeligt berørt grevinde Alexandra ifølge Billed-Bladet.

Chefer sagde tak

Forinden havde generalsekretær i Unicef Danmark, Steen M. Andersen, bestyrelsesformand, Alfred Josefsen, og Unicefs øverste chef, Anthony Lake, sagt, at grevinde Alexandra var en kvinde, der leverede og de takkede hende for de 15 år, hvor resultaterne i Danmark er tidoblet og overskuddet til brug for verdens børn er 179,3 millioner kroner.

Grevinde Alexandra sagde også ved årsmødet, at hun fortsætter med velgørenhedsarbejde:

- Jeg vil stadig arbejde med samfundets svageste, understreger grevinde Alexandra.


Grevinde Alexandra forlader Unicef som deres protektor. Det meddelte hun torsdag, hvor Unicef holdt årsmøde. Her tager Alexandra afsked med Unicef Danmarks bestyrelsesformand, Alfred Josefsen. Foto: Scanpix

Grevinden er fortsat protektor for blandt andet Dyrefondet, Randers Regnskov, Dansk Blindesamfund, Landsforeningen til støtte ved Spædbarnsdød, Fobu, Nordsøen Oceanarium, Odense Zoo, Parkinsonforeningen, Svenske Villa Fonden, The English-Speaking Union of Denmark og børnekulturhuset Fyrtøjet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.