Aldrende Baywatch-stjerne i kilt til prisfest

David Hasselhoff fulgte lokale skikke til MTV's europæiske prisuddeling søndag aften.
"The Hoff" er altid god for en underholdende optræden - således også søndag aften.
"The Hoff" er altid god for en underholdende optræden - således også søndag aften. Polfoto

Fem unge mænd i begyndelsen af 20'erne har på rekordtid sunget sig ind i teenagehjerter verden over og er blevet et af de største popnavne i verden.

Og gruppen One Direction slog sin verdensomspændende succes fast endnu en gang, da priserne ved MTV's Europe Music Awards blev uddelt søndag aften ved et show i den skotske by Glasgow.

Boybandet hev tre priser hjem for bedste pop, bedste liveoptræden og ikke mindst for at have flest fans. En præstation, der muligvis ikke var blevet spået gruppens medlemmer i 2010, da de blev nummer tre i det britiske X Factor.

Der var to MTV-priser til sangerinden Katy Perry, der vandt for bedste musikvideo til sangen "Dark Horse" og for at have det bedste look.

Kilten kom skam på scenen.

Aftenens look blandt de kendte tog samtidig noget af opmærksomheden uden for scenen, da flere ke

ndisser valgte at blande deres påklædning med et par skotske traditioner.

Således dukkede

både skuespilleren David Hasselhoff og musikeren Redfoo op i kilt til prisfesten.

- Det er min første gang i kilt som voksen. Det føles virkelig dejligt og meget frit. For en gangs skyld kan jeg nemt gøre noget ved det, hvis det bliver for varmt dernede, fortalte Redfoo før showet.

Men også en anden skotsk tradition havde fundet vej til den røde løber, hvor flere af de kendte gæster havde et lille rødt valmue-badge på - et symbol for mindedagen for faldne soldater i de to verdenskrige. Mindedagen faldt nemlig i år sammen med den europæiske musikfest.

Ved prisfesten, som i år blev afholdt for 20. gang, var der også statuetter til Justin Bieber, der vandt prisen for bedste mandlige kunstner, Linkin Park, der vandt for bedste rock og ikke mindst til aftenens værtinde, rapfænomenet Nicki Minaj, der vandt for bedste hiphop.

Rocklegenden Ozzy Osbourne blev belønnet med årets Global Icon Award for sine mange år i branchen. En pris, der blev overrakt på scenen i Glasgow af guitarikonet Slash.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.