Alarm: Nu har Danmark en halv million hjemløse katte

Antallet af herreløse katte er godt på vej til at overstige antallet af ejerkatte. Dyreværn slår alarm.

En ny kampagne kaldet "Danmark svigter kattene" skal sætte fokus på de 500.000 katte i Danmark, der strejfer herreløse omkring, skriver DR.dk.

Hele ni foreninger, der bl.a. tæller Dyrenes Beskyttelse og Kattens Værn, er gået sammen om kampagnen, der skal sætte fokus på det stigende problem ved at opfordre katteejere til at tage et større ansvar:

"Folk synes, det er hyggeligt at have killinger, men så bliver de større, og så kan de ikke komme af med dem og så ender de i papkasser rundt omkring," siger Anne Trane, der er internatbestyrer hos Dansk Dyreværn i Aarhus, til DR.dk.

Den lange sommer har også gjort, at kattene har været i stand til at få helt op til tre kuld killinger på en sæson. Derfor skal kampagnen opfordre ejerne til at tage ansvar ved at få deres kat steriliseret:

" Vi vil gerne have, at ejerne tager et større ansvar. De skal få neutraliseret deres katte, når de ikke kan komme af med killingerne. Vi vil også gerne øge ansvaret hos politikerne og befolkningen i al almindelighed," siger Anne Trane til DR.dk.

Det anslås, at der er omkring 500.000 herreløse katte lige nu og 650.000 ejerkatte i Danmark. Der er altså stadig et stykke vej til, at de herreløse katte kommer i overtal, men Dyrenes Beskyttelse anslår, at sager med hjemløse katte er steget med 56 % de seneste par år.

Derfor frygter man, at det reelt vil kunne ske.

Kilde: DR.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.