Akutchef erkender: Skulle have sendt ambulance til 12-årig

Region Hovedstaden mener, at der er sket vurderingsfejl i en sag, hvor en 12-årig dreng døde.
Forbipasserende måtte stoppe en bil for at få 12-årig dreng bragt på hospitalet efter at have fået nej til en ambulance. Drengen døde senere - og akutchef i Region Hovedstaden erkender nu, at der skulle være sendt en ambulance.
Arkivfoto: Jens Panduro/Polfoto
Forbipasserende måtte stoppe en bil for at få 12-årig dreng bragt på hospitalet efter at have fået nej til en ambulance. Drengen døde senere - og akutchef i Region Hovedstaden erkender nu, at der skulle være sendt en ambulance. Arkivfoto: Jens Panduro/Polfoto Foto: JENS PANDURO/POLFOTO

Der skulle have været sendt en ambulance af sted til en 12-årig dreng, som var faldet om i rabatten på Amager Landevej med stærke mavesmerter, indrømmer Den Præhospitale Virksomhed i Region Hovedstaden torsdag.

Drengen blev kørt til Amager Hospital i en privatbil og akut overflyttet først til Hvidovre Hospital og så til Rigshospitalet. To dage senere døde han af en uopdaget kredsløbssygdom.

- Sagen er meget ulykkelig, og selvfølgelig er det noget, vi er i færd med at undersøge. Sagens forløb strækker sig over flere dage og involverer flere dele af sundhedsvæsnet, blandt andet flere hospitaler, hvorfor der er tale om en større udredning.

- Derfor er det desværre også begrænset, hvad vi lige nu kan fortælle, lyder det fra Jan Nørtved Sørensen, enhedschef i Akutberedskabet i Region Hovedstaden, i en pressemeddelelse torsdag.

Jan Nørtved Sørensen siger, at "det havde været rimeligt at sende en ambulance".

- Normalt lægger 12-årige sig ikke ned på vejen med ondt i maven, mens de er ude at løbe på løbehjul. Han har heller ingen pårørende eller familie med sig, og det er en anden ting, der skal få en til at tænke, at det må vi ud og se på.

- Så det er ikke godt håndteret fra vores side, siger Jan Nørtved Sørensen.

- Om det ville have ændret udfaldet i sidste ende, kan man ikke sige noget om på nuværende tidspunkt, tilføjer Jan Nørtved Sørensen.

Hændelsen er rapporteret som en UTH (Utilsigtet Hændelse) i patientsikkerhedssystemet i regionen og bliver analyseret for at lære af den.

Konklusionerne af undersøgelsen, som det vil tage nogle uger at færdiggøre, vil være tilgængelig for offentligheden. Selve analysen er dog fortrolig, fordi den indeholder personfølsomme oplysninger.

Tidligere på ugen måtte Region Hovedstaden erkende ikke at have fulgt procedurerne, da en ambulance først efter det tredje opkald fra bekymrede borgere blev sendt af sted til en hjemløs mand, som nåede at dø ved Amagerbro Metrostation før en ambulance omsider nåede frem.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.