Akutbiler trues af besparelser

Et farvel til akutbilerne i Faaborg, Haderslev, Skærbæk og Grinsted. Det kan blive konsekvensen, hvis politikerne i Region Syddanmark følger anbefalingerne i sparekataloget.
- Jeg kan være meget bange for, at responstiden igen vil stige, siger bestyrelsesmedlem hos Dansk Ambulanceråd John Larsen til DR Fyn.
- Jeg kan være meget bange for, at responstiden igen vil stige, siger bestyrelsesmedlem hos Dansk Ambulanceråd John Larsen til DR Fyn. Foto: Scanpix arkiv

Et farvel til akutbilerne i Faaborg, Haderslev, Skærbæk og Grinsted. Det kan blive konsekvensen, hvis politikerne i Region Syddanmark følger anbefalingerne i sparekataloget.

Udsigten til at spare fire ud af syy akutbiler væk, vækker bekymring hos Finn Christiansen, der er talsmand for paramedicinerne.

- Man går glip af det nære, hurtige beredskab. Derfor bliver man nødt til at vente længere på, at en ambulance fra området kommer frem. I over halvdelen af tilfældene er akutbilerne fremme før ambulancerne, siger han til DR Fyn.

Regionen Syddanmark skal i år spare 187 millioner kroner. En lukning af de fire biler vil give en besparelse på 5,2 millioner kroner. Der vil dog stadig være akutbiler i Rudkøbing, Rødding og Oksbøl.

En fordel, som paramedicinerne selv fremhæver, er, at de kan sendes videre på nye opgave, når netop ambulancen frem. Som det er i dag påbegynder paramedicinerne behandlingen, når akutbilen kommer frem. Efterfølgende kommer ambulancen til og overtager.

I sidste ende kan det blive borgerne, der har langt til sygehuset, som bliver de store tabere. Det mener de hos Dansk Ambulanceråd.

- Yderområderne bliver dårligere stillet fremover. Jeg kan være meget bange for, at responstiden igen vil stige, siger bestyrelsesmedlem John Larsen til DR Fyn.

Hvis spareforslaget gennemføres, flyttes paramedicinerne fra akutbilerne over i ambulancerne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.