Aha! Derfor gør det så ondt at træde på en Legoklods

De fleste forældre og børnehavepædagoger ved, at det gør umenneskeligt ondt at træde på en Legoklods. Men hvorfor gør det mere ondt end at træde på alt muligt andet?
Av, for s.....! Hvorfor gør det så forbandet ondt at træde på en Legoklods? Det kan du nu endelig få svaret på.
Av, for s.....! Hvorfor gør det så forbandet ondt at træde på en Legoklods? Det kan du nu endelig få svaret på. Scanpix arkiv

Enhver forælder kender situationen:

Du går fredsommeligt rundt i dit eget hjem. Pludselig sætter du foden ned et uheldigt sted, og en forbandet smerte stikker op i fodsålen med en nærmest djævelsk kraft.

Du udbryder et "AV-AV-AV!" og forsøger desperat at undgå at bande foran poderne, mens du trækker foden til dig og hopper rundt i ring i en blanding af raseri og klynk. Alt imens stirrer du olmt på den dumme, lille, farvestrålende Legoklods, der er skyld i smertehelvedet, og ønsker den langt pokker i vold.

Nu har en skribent på mediet TodayIFoundOut.com sat sig for med videnskabens hjælp at finde svar på det evige spørgsmål: Hvorfor gør det så forbandet ondt at træde på en Legoklods?

Planeten er fyldt med klodser

Det skyldes faktisk flere forskellige faktorer, der smukt spiller sammen for at give dig størst mulig smerte.

For det første findes der utroligt mange Legoklodser i verden - faktisk nok til, at hvert menneske på jorden kunne få 83 klodser hver at lege med, oplyser Lego selv. Der er med andre ord stor risiko for, at du støder på en Legoklods i din vandring her på jorden.

Børn glemmer jo ikke knive på gulvet

For det andet er der mange andre skarpe genstande, der også ville være smertefulde at træde på, men dem behandler vi som regel med langt større forsigtighed, pointerer artiklen. Legoklodser bliver derimod kastet i grams af skødesløse børn, der tit glemmer at rydde op efter sig selv - og tit er gulvet netop det perfekte sted at lege med Lego, til stor irritation for voksne.

For det tredje er Legoklodser usædvanligt hårdføre. Faktisk kan en enkelt klods holde til 432 kilo vægt, før den bøjer eller går i stykker. Det betyder, at plastikklodsen slet ikke giver sig, når du træder på den.

Den følsomme fod mod de hårde klodser

Det betyder også, at din fod ved sammenstødet mærker et pres på cirka ni gange din kropsvægt.

Og jo mere fart, du har på, når du træder på klodsen, jo værre føles det. Derudover gør de små, skarpe knopper på toppen af klodsen kun tingene værre.

Endelig spiller det også ind, at menneskets fod er meget følsom og spækket med nerver - noget, akupunktører og kildne mennesker er meget opmærksomme på, men som resten af os ofte glemmer.

Så nu ved du, hvorfor det er klogest at undgå at være klodset, hvis man er i nærheden af børn med Legoklodser.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.