Agger deltager i fodboldforhandlinger

Fodboldlandsholdets anfører Daniel Agger deltager torsdag i forhandlingerne med DBU om en ny landsholdsaftale.
Fodboldlandsholdets anfører Daniel Agger deltager torsdag i forhandlingerne med DBU om en ny landsholdsaftale.
Fodboldlandsholdets anfører Daniel Agger deltager torsdag i forhandlingerne med DBU om en ny landsholdsaftale. Foto: LARS POULSEN/POLFOTO

Dansk Boldspil-Union og Spillerforeningen mødes torsdag for at forhandle en ny økonomisk aftale for landsholdene på plads.

Som noget nyt deltager spillerne i mødet, således som DBU har ønsket.

Det oplyser Spillerforeningen i en pressemeddelelse.

A-landsholdets anfører Daniel Agger og andre spillere fra kvindelandsholdet og U21-landsholdet deltager også.

Daniel Agger forventer derfor, at der kommer fremdrift i forhandlingerne om de nødvendige kollektive aftaler mellem Spillerforeningen og DBU, når nu spillerne vil mødes med DBU, lyder det i pressemeddelelsen.

- Nu sætter vi spillere tid af til at mødes med DBU i et travlt program. Så jeg regner med, at de aftalte forhandlinger om nye kollektive aftaler mellem Spillerforeningen og DBU vil få en god start, siger Daniel Agger.

Forhandlingerne var gået i stå, da parterne stod stejlt overfor hinanden. Først og fremmest fordi spillerne ikke vil acceptere unionens ønske om at lave individuelle aftaler.

Omvendt har man i DBU været utilfreds med, at spillerne ikke har deltaget på møderne og derved kun har fået informationerne fra Spillerforeningen.

- Vi håber, at spillernes deltagelse i mødet i morgen vil blive opfattet som en udstrakt hånd fra vores side, siger Spillerforeningens formand Thomas Lindrup i pressemeddelelsen.

- Vi skal have gang i forhandlingerne om nye kollektive aftaler mellem Spillerforeningen og DBU, så trænere og spillere kan koncentrere sig om uforstyrret at forberede sig på de landskampe, der kommer sidst i marts og for kvinderne i starten af april, fortsætter Thomas Lindrup.

Konflikten er opstået, efter at DBU på grund af en presset økonomi vil have spillerne til at gå 17 procent ned i løn og lave individuelle aftaler i stedet for en kollektiv som hidtil.

Sidstnævnte punkt er især et problem for spillerne, der fortsat vil have Spillerforeningen til at indgå aftaler på spillernes vegne.

17. marts - altså på tirsdag - skal landstræner Morten Olsen udtage truppen til testkampene mod USA og Frankrig senere på måneden.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.