AGF på mission: Skal skaffe over 80 millioner
AGF indleder en aktieemission, der kan indbringe næsten 84 millioner kroner til klubkassen.
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE
AGF indleder en aktieemission med ambition om at sælge 279.332.388 B-aktier til over 80 millioner kroner. Her er det AGFs direktør Jacob Nielsen.
AGF indleder en aktieemission med ambition om at sælge 279.332.388 B-aktier til over 80 millioner kroner. Her er det AGFs direktør Jacob Nielsen. Foto: VAN NORDE ERNST/POLFOTO


En aktieemission skal være med til at styrke økonomien i fodboldklubben AGF. Det meddeler klubben i en meddelelse til Fondsbørsen fredag.

Klubben udbyder 279.332.388 B-aktier til en nominel værdi á 25 øre stykket. Udbudsprisen er dog 30 øre per aktie, hvilket sammenlagt kan indbringe klubben 83,8 millioner kroner.

I fondsbørsmeddelelsen skriver klubben, at den allerede har modtaget tilsagn om salg af 83.548.229 af aktierne.

Allerede i forbindelse med en kvartalsmeddelelse i oktober lød det fra klubben, at den havde planer om at gennemføre en emission for at få klubben tilbage til toppen af dansk fodbold.

- Bestyrelsen i Aarhus Elite A/S fik på den ordinære generalforsamling den 24. oktober 2014 bemyndigelse til at udvide selskabets kapitalgrundlag.

- Bestyrelsen har efterfølgende besluttet at udnytte bemyndigelsen og gennemfører nu en emission med fortegningsret for selskabets eksisterende aktionærer, hedder det i fredagens fondsbørsmeddelelse

Klubben rykkede ud af Superligaen i foråret, og indtil videre har klubben haft svært ved at sætte kurs mod en hurtig tilbagevenden.

Efter at have spillet 15 kampe ligger AGF blot nummer fem i den næstbedste række og er hele 12 point fra en oprykningsplads.

Dog efter at have spillet to kampe færre end topholdene Viborg og Lyngby.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.