Afviser rygter om spist hundehvalp: Her er politiets forklaring

Der har i medierne i dag cirkuleret en historie om, at Nordsjællands Politi har efterladt fire hunde låst inde, hvorefter den ene døde. Politiet taler nu ud om, hvad der er sandt og falsk i historien.
Politiet taler nu ud om sagen om fire hunde, som efter sigende var blevet låst inde uden mad og vand. Hundene på billedet har ikke med sagen at gøre.
Politiet taler nu ud om sagen om fire hunde, som efter sigende var blevet låst inde uden mad og vand. Hundene på billedet har ikke med sagen at gøre. Foto: Scanpix/Arkiv

Fire hunde blev låst inde alene uden hverken vådt eller tørt hele weekenden, fordi politiet havde anholdt hundenes ejer. Da politiet endelig rykkede ud, havde en af hundene af ren og skær sult ædt sin egen hvalp. Den historie har man kunnet læse i flere medier i dag.

Men historien er kun delvist sand, skriver Nordsjællands Politi her til aften fra sin Facebook-side.

Blandt andet passer det ikke, at en hundehvalp er død eller blevet spist af en af de andre hunde.

Fyldte madskålene op 

Det er heller ikke korrekt, at hundene måtte undvære mad og vand i flere døgn, pointerer politiet.

"Torsdag aften foretog vi anholdelse af to personer, hvorefter personernes bolig blev ransaget. I boligen var der fire hunde. Omkring midnat forlod vi bopælen, og hundene fik efter aftale med ejerne fyldt deres mad- og vandskåle godt op, så de kunne klare sig, indtil enten ejerne selv eller alternativt ejernes bekendte ville kunne passe hundene igen," skriver Nordsjællands Politi blandt andet på Facebook.

En fejl

Politiet erkender dog, at dele af historien passer.

"Fredag formiddag blev hundenes ejere varetægtsfængslet og kunne derfor af gode grunde ikke komme hjem og passe hundene. Her burde vi have kontaktet ejernes bekendte eller det lokale dyreinternat og afhentet hundene, men det skete ved en fejl ikke," skriver Nordsjællands Politi, og fortsætter:

"Lørdag aften fik vi med hjælp fra det lokale dyreinternat hentet tre af de fire hunde. Den sidste hund var dog så aggressiv, at det ikke var muligt at få den med. Efter råd fra dyreinternatet vurderede vi, at hunden havde bedst af at få fyldt mad- og vandskålen dagligt, men at den ellers skulle have fred og ro og afhentes senere. Hunden er blevet afhentet i dag og anbragt i samme dyreinternat som de øvrige tre hunde."

Hundene kan jo ikke gøre for det 

Nordsjællands Politi er kede af sagen og vil tage ved lære af den, så der ikke sker noget lignende en anden gang.

"Mange i politiet arbejder med hunde, og vi er helt på det rene med, at hunde ikke fortjener sådan en behandling. Hundene kunne jo ikke gøre for, at deres ejere blev anholdt," slutter Facebook-opdateringen.

VEDRØRENDE DE FIRE EFTERLADTE HUNDE I dag fortæller diverse medier om en sag fra weekenden vedrørende fire hunde, der...

Opslået af Nordsjællands Politi på 11. april 2016

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.