Afviser retssag mod Lars Løkke

Lissabon-traktaten skulle have været til folkeafstemning, mener sagsøgere.
Ole Krarup nyder en pibe trods nederlaget
Ole Krarup nyder en pibe trods nederlaget Foto: Tariq Mikkel Khan / POLFOTO

Østre Landsret har netop afvist en sag anlagt mod stats- og udenrigsministeren.

En gruppe på 28 personer - med Ole Krarup, tidligere medlem af Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, og sangeren Niels Hausgaard i spidsen - mener nemlig, at Lissabon-traktaten ifølge Grundloven burde være blevet sendt til folkeafstemning.

Landsretten afviser dog sagen, fordi retten vurderer, at spørgsmålet om Lisssabon-traktaten ikke berører sagsøgerne personligt. Dermed henviser retten til det faktum, at man ikke kan anlægge sag herhjemme, med mindre man personligt er påvirket af en beslutning eller en hændelse.

"Det er en jurisdisk afgørelse, som jeg har svært ved at forstå. Fordi som jeg ser Lissabon-traktaten, så kommer den til at gribe ind i almindelige borgeres liv, blandt andet mit liv," siger talsmand for foreningen Fagbevægelsen mod Union, Finn Sørensen, der er en af sagsøgerne, til Newspaq.

Gruppen af sagsøgere har dog allerede besluttet, at de vil føre sagen videre til Højestret.

"Vi mener bestemt Lissabon-traktaten burde være sendte til folkeafstemning. Den giver øgede beføjelser til EU-domstolen, og det kan i sidste ende true den danske model på arbejdsmarkedet. Konflikt- og strejkeret kan komme i fare," mener Finn Sørensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.