Aftenholdet går også hjem på mega-slagteri: Chefen forventer skærpet bod

Arbejdsnedlæggelsen fortsætter tirsdag aften.
Tillidsmanden på slagteriet, Klaus Olesen, forklarer, at medarbejderne er utilfredse med en midlertidig akkord. Urimelig, bliver den kaldt. 
Tillidsmanden på slagteriet, Klaus Olesen, forklarer, at medarbejderne er utilfredse med en midlertidig akkord. Urimelig, bliver den kaldt.  Foto: Scanpix/arkiv

Tak for mødet chef - vi smutter hjem!

Nogenlunde sådan lød beskeden fra medarbejderne på aftenholdet i udbeningsafdelingen på Danish Crown i Horsens tirsdag eftermiddag.

Efter et møde med adm. direktør for Danish Crown Pork, Søren F.  Eriksen, gik medarbejderne hjem og forlængede dermed strejken, som siden mandag har lammet produktionen.

Det skriver finans.dk.

Direktøren er ikke tilfreds med beslutningen og forventer, at medarbejder bliver pålagt bøder:

- Den ulovlige arbejdsnedlæggelse fortsætter, selv om vi har fulgt overenskomsten til punkt og prikke. I morgen træder arbejdsretten sammen, og jeg venter, at de strejkende medarbejdere bliver pålagt skærpet bod for hver time, de har strejket, siger han til finans.dk.

Slagteriet er det største i Danmark og et af de største i verden, og derfor kan den larmende stilhed i produktions-hallerne mærkes. Svin kan ophobe sig på de danske svinefarme, mens Danish Crown forsøger at omdirigere til andre slagterier.

Knokler os ihjel

Tillidsmanden på slagteriet, Klaus Olesen, forklarer, at medarbejderne er utilfredse med en midlertidig akkord. Urimelig, bliver den kaldt. 

- Men reelt var vreden over den midlertidige akkord blot dråben, der fik bægeret til at flyde over. Gennem længere tid har frustrationen og utilfredsheden blandt kollegerne været voksende. De oplever, at arbejdsforholdene gang på gang forringes. Akkorderne bliver stadig hårdere, og slagteriarbejderne skal efterhånden knokle sig ihjel for ingenting. Selv om akkorderne rent juridisk nok ligger inden for de rammeaftaler, der er indgået, så er de rent moralsk over stregen - man misbruger principperne i aftalerne med de ene formål at få kollegerne ned i løn, siger han til finans.dk.

Som regel forståelse

Arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig, og Danish Crown har tidligere i en pressemeddelelse forklaret, at man på ingen måde har forståelse for, at medarbejderne går hjem.

- I Danish Crown justerer vi løbende akkorderne i overensstemmelse med de regler, der er fastsat i overenskomsten. Det er der som regel forståelse for blandt medarbejderne.

- Hvis der er uenighed om, hvorvidt en ny akkordsats ligger inden for den gældende overenskomst, så bringes den for det fagretlige system, hvor vi får en uvildig afgørelse.

- Men den mulighed har medarbejderne ikke forfulgt i dette tilfælde, skrev Danish Crown mandag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.