Afstemning: Skal 17-årige have kørekort?

Et blåt flertal ser nu ud til at kunne få succes med at nedsætte alderen for at tage kørekort til 17 år. Er det en god idé?
- Vi har den opfattelse, at det ikke er mængdetræning, der er afgørende for de unge menneskers risiko i trafikken. Det er mere holdnings- og adfærdsbetonet, lyder det fra René Arnt, formand i Dansk Kørelærer-Union.
- Vi har den opfattelse, at det ikke er mængdetræning, der er afgørende for de unge menneskers risiko i trafikken. Det er mere holdnings- og adfærdsbetonet, lyder det fra René Arnt, formand i Dansk Kørelærer-Union. Foto: Morten Germund/arkiv/Scanpix

Venstre-regeringen vil med et blåt flertal i ryggen gennemføre, at 17-årige i Danmark får mulighed for at tage kørekort - dog uden at de får lov til at køre alene det første år, skriver Jyllands-Posten søndag.

Selv om trafiksikkerheden herhjemme er forbedret markant i de seneste år, er der stadig en stor udfordring med de helt unge bilister, hvis risiko for at blive dræbt i trafikken er syv gange større end deres forældres.

Der vil i første omgang være tale om en treårig forsøgsordning, hvor de 17-årige kan få lov til at erhverve et kørekort på samme betingelser som de 18-årige i dag, men hvor de i givet fald kun må køre bil i det første år, hvis de har en erfaren bilist ved deres side.

Mere kørsel og træning med en voksen skal i sidste ende øge trafiksikkerheden blandt de unge bilister, lyder det fra Venstre.

René Arnt, formand i Dansk Kørelærer-Union, er ikke enig:

- Vi har den opfattelse, at det ikke er mængdetræning, der er afgørende for de unge menneskers risiko i trafikken. Det er mere holdnings- og adfærdsbetonet. Derfor skal vi bruge mange flere ressourcer på at bearbejde dem mentalt frem for at give dem flere kilometer i en bil, siger han.

Socialdemokraternes trafikordfører, Rasmus Prehn, minder om, at ikke alle voksne er gode bilister.

Hvad mener du?

AFSTEMNING
Skal 17-årige have kørekort?
Blå blok vil give 17-årige mulighed for at tage kørekort. God idé?

Ja - mere kørsel med en erfaren bilist øger unges trafiksikkerhed
18%
Nej - kørelærerne er dygtige og skal arbejde mentalt med unges adfærd
36%
Nej - ikke alle voksne er gode bilister
46%
836 har stemt indtil videre
Sluttede:  31-07-2015 00:00

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.