Afstemning: Skal 17-årige have kørekort?
Et blåt flertal ser nu ud til at kunne få succes med at nedsætte alderen for at tage kørekort til 17 år. Er det en god idé?
Af Christian Steffens Nielsen
MERE
- Vi har den opfattelse, at det ikke er mængdetræning, der er afgørende for de unge menneskers risiko i trafikken. Det er mere holdnings- og adfærdsbetonet, lyder det fra René Arnt, formand i Dansk Kørelærer-Union.
- Vi har den opfattelse, at det ikke er mængdetræning, der er afgørende for de unge menneskers risiko i trafikken. Det er mere holdnings- og adfærdsbetonet, lyder det fra René Arnt, formand i Dansk Kørelærer-Union. Foto: Morten Germund/arkiv/Scanpix


Venstre-regeringen vil med et blåt flertal i ryggen gennemføre, at 17-årige i Danmark får mulighed for at tage kørekort - dog uden at de får lov til at køre alene det første år, skriver Jyllands-Posten søndag.

Selv om trafiksikkerheden herhjemme er forbedret markant i de seneste år, er der stadig en stor udfordring med de helt unge bilister, hvis risiko for at blive dræbt i trafikken er syv gange større end deres forældres.

Der vil i første omgang være tale om en treårig forsøgsordning, hvor de 17-årige kan få lov til at erhverve et kørekort på samme betingelser som de 18-årige i dag, men hvor de i givet fald kun må køre bil i det første år, hvis de har en erfaren bilist ved deres side.

Mere kørsel og træning med en voksen skal i sidste ende øge trafiksikkerheden blandt de unge bilister, lyder det fra Venstre.

René Arnt, formand i Dansk Kørelærer-Union, er ikke enig:

- Vi har den opfattelse, at det ikke er mængdetræning, der er afgørende for de unge menneskers risiko i trafikken. Det er mere holdnings- og adfærdsbetonet. Derfor skal vi bruge mange flere ressourcer på at bearbejde dem mentalt frem for at give dem flere kilometer i en bil, siger han.

Socialdemokraternes trafikordfører, Rasmus Prehn, minder om, at ikke alle voksne er gode bilister.

Hvad mener du?

AFSTEMNING
Skal 17-årige have kørekort?
Blå blok vil give 17-årige mulighed for at tage kørekort. God idé?

Ja - mere kørsel med en erfaren bilist øger unges trafiksikkerhed
18%
Nej - kørelærerne er dygtige og skal arbejde mentalt med unges adfærd
36%
Nej - ikke alle voksne er gode bilister
46%
836 har stemt indtil videre
Sluttede:  31-07-2015 00:00

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.