RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Afstemning: Pilot revser Ryanairs kunder - er du enig?

Politikerne - men også forbrugerne - bør gribe ind over for lavprisselskabet Ryanair. Tænk dig om, før du køber de billige billetter, lyder opfordringen fra piloten Martin S. Bendix. Vil du flyve med Ryanair? Deltag i afstemningen.
Det er stewardesserne og piloterne i Ryanairs fly, der betaler prisen for de billige billetter, mener piloten Martin S. Bendix. Hvad mener du?
Det er stewardesserne og piloterne i Ryanairs fly, der betaler prisen for de billige billetter, mener piloten Martin S. Bendix. Hvad mener du? Foto: Iver Houmark Andersen

Titusindvis af stewardesser og piloter vil få en meget grå hverdag, hvis den sociale dumping i Ryanair får lov at fortsætte.

Det mener den 30-årige Martin S. Bendix, som har været pilot siden 2009.

I et interview med Avisen.dk opfordrer han forbrugerne til at tænke sig om en ekstra gang, før de køber billetter hos Ryanair, der er Europas største flyselskab og kendt for sine lave priser samt skrabede løn- og ansættelsesvilkår. Vil du følge hans opfordring eller ej? Deltag i afstemningen nederst i artiklen.

Læs også: Pilot revser kunderne: Malaga til 269 kr. - hvem tror du betaler prisen?

- Som fagmand er det hovedrystende, når man hos Ryanair kan købe en billet fra København til Malaga for 269 kroner, og en togbillet til Aalborg koster 431 kroner. Så spørger man sig selv: 'Hvordan kan det lade sig gøre?', siger piloten.

- Jeg bliver en smule irriteret over, at folk ikke stopper op og tænker: Der er noget riv-rav-ruskende galt her.

Læs også: Ryanair-løn: Mindre end kontanthjælp

Interviewet med Martin S. Bendix bliver i dag flittigt delt på Facebook, hvor det også diskuteres intenst på Avisen.dk's Facebookside.

"Kunne ikke drømme om at flyve med det selskab," skriver Aase.

"Jeg husker rejser med Spies og Tjæreborg for folket inklusiv deres medarbejdere elskede chefen og fik en ordentlig løn," lyder det fra Jeanette.

Det er dog langt fra alle, der har samme holdning. Tag for eksempel John:

"Hvis der nu aldrig var opfundet et lavprisselskab, hvor var vi så? Malaga med SAS 18000. Piloter og stewardesser ville være forgyldte og have pensionsalder på 35. Hvem havde så råd til at flyve? Dem hvor andre betaler deres billet. Så velkommen, lavprisselskab," er hans kommentar til debatten.

Bent kommer med denne bemærkning:

"Hvem betaler prisen når du handler hos Netto, Aldi, Fakta og de andre lavprisbutikker?
Det skulle vel ikke være kassedamen?"

Læs alt om Ryanair-konflikten på Avisen.dk

Gitte stiller et åbent spørgsmål:

"Meget interessant læsning. Jeg tror IKKE, at jeg vil flyve med Ryanair 'Humørikonet frown'. Hvis de skal spare så meget, og tager hvad de kan få af billig arbejdskraft, så sparer de sikkert også på andre ting....... Sikkerheden?"

Bitten erkender blankt, at hun ikke ville have noget imod at flyve med Ryanair:

"Alle dem, der siger, at det kan vi ikke være bekendt, det siger de kun for at lyde hellige. Enhver ville da rejse med dem, der er billigst, sådan er livet. Jeg har ski' ikke penge som skidt, og vil jeg noget, ja så vælger jeg billigt."

AFSTEMNING
Vil du flyve med Ryanair?
Vil du købe flybilletter af Ryanair? Deltag i afstemningen!
Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.