Afstemning: Hvem lavede valgets største ups'er?

En række folketingskandidater formåede under valgkampen at gøre sig bemærkede med mere eller mindre velovervejede bemærkninger og handlinger. Hvem dummede sig mest? Deltag i afstemningen!
Yahya, Pape eller en helt tredje? Hvem begik valgets største bommert på ord?
Yahya, Pape eller en helt tredje? Hvem begik valgets største bommert på ord? Foto: SCANPIX arkiv

Der ryger mange finker af panden under et Folketingsvalg. Ikke alle udsagn er lige gennemtænkte, når politikerne prøver at promovere sig selv. Og med de sociale mediers indtog har politikerne (og alle os andre) fået endnu et sted at dumme sig med lidt for smarte og hurtige bemærkninger.

Denne valgkamp bød også på bommerter. Vi har samlet nogle af dem her.

OBS: Nederst i artiklen kan du stemme på, hvilke af de nævnte ups'ere DU synes, har været den største!

K-lederen var hurtig på tasterne i Nødebo. Foto: Scanpix

Søren Pape (K):

Valgkampen var stadigvæk ung, da Pape tog på charmebesøg hos en familie i Nødebo, der havde været hårdt ramt af indbrud. Lederen af Lov-og-orden-partiet var hurtig på tasterne, da der under hans besøg opstod mistanke om, at indbrudstyve var på spil længere nede ad vejen. Han skrev straks på Facebook om episoden, som han mente med al tydelighed viste, at der er behov for flere politibetjente. Politiet selv sagde dog om sagen, at 'indbrudstyvene' havde været reklameomdelere.

 

Alternativets frontfigur ræsede ikke blot frem i meningsmålingerne ... Foto: Scanpix

Uffe Elbæk (Å):

Lederen af det på alle måder alternative parti var lidt for alternativ, da han lagde et foto på Twitter, hvor man tydeligt kunne se, at speedometeret på den bil, han sad i, stod på 104 km/t et sted, der tydeligvis IKKE var en motorvej, men en landevej. "Vi modtager gerne en bøde til chaufføren," sagde han efterfølgende.

 

Ida Auken skrev om omskæring af drenge. Og så blev hun slagtet ... Foto: Scanpix

Ida Auken (R):

"Jeg er for den religiøse og kulturelle frihed til at lade sit drengebarn omskære," skrev den radikale folketingskandidat Ida Auken under valgkampen i en privat meningsudveksling på Facebook. Med den bemærkning bragte hun sig selv i strid modvind på de sociale medier.


Yahya Hassan formåede da at sætte spot på sin person. Foto: Scanpix

Yahya Hassan (løsgænger):

Den unge digter/kandidat for det nystiftede Nationalpartiet har i dén grad ført valgkamp med følelserne ude på kroppen. Har især skabt opmærksomhed, da han nægtede at forlade studiet hos TV 2 Østjylland efter et interview. I stedet afbrød politikerpoeten studieværten og hev ham i slipset. Dagen efter røg Yahya Hassan i klammeri med en bartender i Aarhus, der omtalte ham som sin værste kunde nogensinde.

 

Thomas Danilesen (til venstre) blev irettesat i egne rækker for botox-bemærkningen. Foto: Scanpix

Thomas Danielsen (V):

Den unge Venstre-løve blev sat på plads af både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen, efter han i et twitter-angreb på Helle Thorning havde skrevet, at folkets panderynker ikke kan fjernes med botox. Dagen efter prøvede han at beklage bemærkningen, men fik over for Ekstra Bladet rodet sig ud i at sige, at han "kun kender to personer, der bruger botox. Ole Henriksen og Helle Thorning."

 

Hun fik ikke en, hun fik TO cheeseburgere OG en milkshake! Foto: Facebook

Johanne Schmidt-Nielsen (E):

Hun er ræverød og arg modstander af imperialistiske mastodont-virksomheder. Men Enhedslistens leder elsker samtidig at sætte tænderne i noget så politisk ukorrekt som en burger fra McDonalds. Det gjorde hun under valgkampen - og hun skrev endda om det på Facebook, hvor hun uforbeholdent erklærede sin kærlighed til fastfood'en fra USA. Det fik hun høvl for på det sociale medie - men mange tog dog også hendes burger-glæde med et grin.

 

Brugerbetaling for abort ... Bombombom, nok alligevel ikke. Foto: Scanpix

Kristian Pihl Lorentzen (V):

"Der er nogle kvinder, som bruger abort som prævention. Derfor mener jeg, at der skal være brugerbetaling fra tredje gang, man vælger at få en abort. Det kan smutte for alle, men sker det igen og igen, er det sløseri. Er man et socialt tilfælde kan man dog søge om tilskud fra kommunen." Sådan blev Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen citeret for at sige af MetroXpress, og det gav han en tur i mediernes vridemaskine under valgkampen. Han trak hurtigt i land på citatet.

 

Engelske ord i reklamer skal koste penge. Eller ... Næh, nok alligevel ikke. Foto: Scanpix

Alex Ahrendtsen (DF):

Dansk er på vej ind i en dødsspiral. For at beskytte det danske sprog vil DF indføre afgift på reklamer med engelske udtryk. Sådan var udmeldingen fra Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen under valgkampen. Over for Altinget luftede han en ide om at sætte afgifter på reklamer og annoncer med engelske ord og udtryk. Han blev dog hurtigt banket på plads af DF-næstformanden Søren Espersen, som sagde, at det IKKE var partiets politik.

 

Dem skal jeg nok få styr på ... Mon den bemærkning faldt i god jord hos De Radikale? Foto: Scanpix

Helle Thorning-Schmidt (S):

Statsministeren har sagt mangt og meget under valget, og stort set hver en sætning er blevet vendt og drejet af modstandere og meningsdannere. Alt forsøges timet og tilrettelagt fra Thornings side, men i kampens hede sker det, at hun kommer med bemærkninger, hun måske nok bagefter fortryder. Under tirsdagens store partilederdebat på DR blev der diskuteret asyl- og flygtningepolitik, og der faldt så ordene fra Helle: "Ved du hvad, jeg skal nok få styr på De Radikale." Bemærkningen blev af kommentatorer kåret til at være sådan én, der kan få betydning til fordel for blå blok.

 

Der er så meget, kvinder (især Heller) ikke forstår ... Foto: Scanpix

Lars Løkke Rasmussen (V):

"Der er rigtig mange ting, du ikke forstår," sagde Lars Løkke Rasmussen til Helle Thorning-Schmidt under en direkte valgduel på tv. Bemærkningen blev af kritikere udlagt for at være kvindefjendsk og et udtryk for de personlige angreb, som Løkke selv havde sagt, han ikke ville benytte sig af under valgkampen.

 


AFSTEMNING
Afstemning: Hvem lavede valgets største ups'er?
Hvilken af følgende politikere dummede sig mest under valget?Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.