Afstemning: Er en lavere "indslusningsløn" en god ide?

Finansminister Claus Hjort Frederiksen mener, at lavere løn kan være en "trædesten" ind på arbejdsmarkedet for ledige. Er du enig?
Claus Hjort Frederiksen har tidligere skabt debat ved at foreslå, at danske lønninger burde nærme sig de tyske. Her ses han til Venstres landsmøde.
Claus Hjort Frederiksen har tidligere skabt debat ved at foreslå, at danske lønninger burde nærme sig de tyske. Her ses han til Venstres landsmøde. Foto: Henning Bagger /Arkiv/Scanpix

Det er et problem for den danske model, at dem, der står bagerst i job-køen, måske ikke kan tjene 125 kroner i timen hjem. For så holder mindstelønningerne dem ude af arbejdsmarkedet, siger Finansminister Claus Hjort Frederiksen i dag til Jyllands-Posten.

Derfor vil han tage lønnen op som emne i de kommende trepartsforhandlinger mellem regeringen, lønmodtagere og arbejdsgivere.

En mulighed kan være en lavere "indslusningsløn", men regeringen har ikke lagt sig fast på en bestemt model, lyder det fra finansministeren. Han lover, at der ikke kommer et decideret "løndiktat".

Hvad mener du - kunne en indslusningsløn være en god løsning for at få flere ledige i arbejde?

AFSTEMNING
Er det en god ide med en lavere "indslusningsløn"?
Er det en god ide med en lavere "indslusningsløn"?
Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.