Afspadsering forsvandt: Nu garanterer regionsrådsformand redderes løn

Reddere mangler stadig at få penge for overarbejde, har fået trukket penge for ferie, de ikke har afholdt, og set afspadsering forsvinde i den blå luft.
- Det vil være et rigtig skidt signal overfor vores medarbejdere, hvis vi ikke var parate til at tage hånd om dem, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).
- Det vil være et rigtig skidt signal overfor vores medarbejdere, hvis vi ikke var parate til at tage hånd om dem, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V). Foto: Scanpix/arkiv

150 reddere fra det konkurstruede ambulanceselskab Bios har mange penge og overarbejdstimer i klemme, kunne deres fællestillidsmand, Christian Stigaard, mandag fortælle.

Nu maner regionsrådsformand Stephanie Lose (V) dog til ro, skriver Fagbladet 3F.

- Ingen af reddere skal fanges i en klemme, siger hun til fagbladet.

Formanden lover, at regionen vil dække, hvis pengene ikke bliver udbetalt fra Lønmodtagernes Garantifond.

De ansatte mangler stadig at få penge for overarbejde, har fået trukket penge for ferie, de ikke har afholdt og set afspadsering forsvinde i den blå luft.

- Det vil være et rigtig skidt signal overfor vores medarbejdere, hvis vi ikke var parate til at tage hånd om dem, siger Stephanie Lose (V) og garanterer, at redderne - på trods af den kommende konkurserklæring - vil få løn på deres almindelige lønningsdag. 

Palle Thirstrup, forhandlingssekretær i 3F, er positiv over de politiske udmeldinger, da han mener, at politikerne bærer ansvaret for, at regionen nu står med et konkursramt ambulance-firma.

- De tog et billigt bud fra Bios uden at sikre en realistisk økonomi. Så det er både glædeligt og helt på sin plads, at de nu står klar til at redde de ansatte, som kommer i klemme på grund af politisk makværk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.