Afsløring: Henrik rejste få timer efter Margrethes fest

Prinsgemalen tog ifølge Ekstra Bladet til Italien allerede fredag morgen.
Da Margrethe fyldte 73, var Henrik med på balkonen og råbe hurra.
Da Margrethe fyldte 73, var Henrik med på balkonen og råbe hurra. Foto: Scanpix - arkivfoto

Mystikken bliver større og større i sagen om prins Henrik, som først var syg og sengeliggende under hele fejringen af dronningens 75 års fødselsdag, men meget hurtigt efter blev frisk nok til at rejse til Venedig.

Ekstra Bladet skriver her til aften, at prins Henrik rejste fra Danmark allerede fredag morgen. Dronning Margrethes stort anlagte fødselsdagsfest på Fredensborg sluttede først efter klokken 23 torsdag aften.

Omkring klokken ni fredag morgen tog prinsgemalen ifølge Ekstra Bladet på en fem timer lang køretur fra Fredensborg i Nordsjælland til Hamborg i Tyskland, hvorfra han med fly blev fragtet videre til Venedig i Italien. Avisen skriver, at kilder ved hoffet bekræfter afrejsetidspunktet. Et dansk par skulle også have set prins Henrik på en rasteplads i Nordtyskland.

Henrik var ellers grundet sygdom forhindret i at deltage i samtlige arrangementer i forbindelse med dronning Margrethes 75 års fødselsdag. Begrundelsen fra kongehuset var, at en influenza tvang ham til at være sengeliggende. Et par egen-arrangementer blev også aflyst i løbet af ugen, hvor prinsen skulle have deltaget i blandt andet jagtfestival, der fandt sted fredag eftermiddag.

Ifølge Ekstra Bladet er Henrik stadigvæk i Venedig, hvor han angiveligt hygger sig med venner. Han har dermed ikke været med til at fejre barnebarnet Isabellas otte års fødselsdag i dag - hvor kongehuset for øvrigt meldte ud, at prinsen efter 40 år som vinbonde nu stopper med at sælge og producere vin fra slottet Château de Cayx.

Ekstra Bladet bragte tidligere på ugen fotos, der viste prins Henrik på Markuspladsen i Venedig lørdag, hvor han at dømme efter billederne var i strålende humør.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.