Afsløret journalist: Derfor opdigtede jeg falske kilder

Michael Qureshi blev afsløret i at opdigte falske kilder. Nu lægger han fortiden bag sig og åbner nyt medie.
Hundredevis af Michael Qureshis artikler blev trukket tilbage, da han blev afsløret i at anvende blandt andet falske kilder til sine historier. Foto: Scanpix/arkiv
Hundredevis af Michael Qureshis artikler blev trukket tilbage, da han blev afsløret i at anvende blandt andet falske kilder til sine historier. Foto: Scanpix/arkiv
Foto: Scanpix/arkiv

Journalisten Michael Qureshi er blevet en forsigtig mand. Nu dukker han stille og roligt op til overfladen af mediebranchen, efter han sidst i 2015 røg ind i en medie-storm af dimensioner.

Her blev han afsløret i igennem årevis at have opdigtet både kilder og historier i sin tid som sportsjournalist på blandt andet BT og Ekstra Bladet.

Sammen med en række kendte fra det nordjyske åbner han nu onlinemediet Migogaalborg.dk, hvor han primært skal varetage rollen som redaktør.

For den 37-årige Michael Qureshi er det muligheden for en ny begyndelse. Og han skriver blandt andet på sin Facebook-profil, at han i dag trækker en streg i sandet.

- Jeg har lært en masse om mig selv som menneske. At jeg har været alt for kompromisløs i min iver for at være den bedste. Men livet skal leves forlæns. I dag er første dag i mit nye liv. Et liv der skal leves positivt, og hvor jeg nyder, at jeg har en dejlig familie og skønne venner.

Rugbrøds-metode

I et interview med TV2 Nord giver han som forklaring på sine til tider lidt for kreative tilgang til journalistikken, at han i en ung alder røg til udlandet, hvor han blandt andet var korrespondent i London og Madrid.

- Jeg blev fascineret af nogle metoder, hvor man har sagt, at det var okay, hvis det bare er rugbrødet. Dine solohistorier skal være i orden, men når du er presset, så er det okay at bruge de her metoder. Det blev jeg fascineret og påvirket af på en eller anden måde, siger Michael Qureshi til TV2 Nord.

- Det er selvfølgelig ikke i orden, og der har jeg måske været for ung og for påvirkelig. Jeg blev simpelthen blind på, hvad der er rigtigt og forkert.

Journalistik i nyt gear

Han var i en årrække en højtprofileret sportsjournalist og ofte var først med store nyheder, som holdt vand.

Med Migogaalborg.dk skifter han i høj grad stil og sætter sine journalistiske ambitioner i et helt andet gear.

- Jeg skal fremover være redaktør på et helt nyt medie. Et medie der kommer til at have et af Danmarks tungeste blogger-felt. Som skal eksponere Aalborg og Nordjylland for alt det fantastiske, der sker i byen. Ingen shitstorme eller konflikthistorier. Bare positive historier om de ildsjæle, der bærer byen stærkt frem, skriver han på Facebook.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.