Afslappet Greipel tror på sejr: Der er mindre pres nu

Den tyske supersprinter André Greipel har ikke haft succes i dette års Tour de France, men det kan nås endnu.
Især Mark Cavendish (i grønt) har været hurtigere end André Greipel (til venstre) i dette års Tour.
Især Mark Cavendish (i grønt) har været hurtigere end André Greipel (til venstre) i dette års Tour. Foto: Peter Dejong/AP

Thomas De Gendt fra Lotto Soudal vandt en flot sejr på torsdagens 12. etape, der sluttede på det ikoniske bjerg Mont Ventoux.

Etapesejren var en forløsning for alle på Lotto-mandskabet, der også tæller danske Lars Bak og den tyske sprinter André Greipel, som ikke har vundet en etape i Touren i år.

André Greipel, som i sidste års Tour vandt hele fire etaper, kan mærke, at holdet ikke sukker nær så meget efter en sejr på grund af holdkammeraten Thomas De Gendts sejr.

- På holdets vegne er der lidt mindre pres nu. Så vi kan se mere afslappet frem mod de næste par dage og måske gøre det mere sandsynligt at få endnu en sejr, siger André Greipel.

Hvem, der vinder etaperne for Lotto-holdet, er ligegyldigt for André Greipel, så længe holdet bare vinder, påstår tyskeren kort inden etapestarten i den franske by Montélimar.

- For mig er det ikke så vigtigt (at vinde en etape). Jeg vil bare forsøge at gøre mit arbejde, siger André Greipel.

Lørdagens 14. etape, som er 208,5 kilometer lang og går til målbyen Villars-les-Dombes, er den næstsidste rendyrkede sprinteretape, inden Touren slutter i Paris.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.