Afskedsbilleder gjorde ham landskendt: Schmidt-Nielsen forsvarer Almedins familie

Almedin håber at kunne blive i Danmark med sin familie. På et samråd tirsdag, tog Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen familien i forsvar.
Rørende billeder fra Københavns Lufthavn fra oktober, hvor hjemsendelsen af Almedin og hans familie blev aflyst i sidste øjeblik.  
Rørende billeder fra Københavns Lufthavn fra oktober, hvor hjemsendelsen af Almedin og hans familie blev aflyst i sidste øjeblik.   Foto: Asger Ladefoged / Scanpix

Der er håb i novembermørket for den udviste gymnasieelev Almedin Fejzic og hans bosniske familie fra Hundested efter en tirsdag, hvor familiens sag på flere fronter er blevet løftet landspolitisk.

De halmstrå, som familien skal gribe efter, kommer dog ikke fra udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg(V).

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ministeren var tirsdag kaldt i samråd om hjemsendelse af psykisk syge mennesker, der har fået afslag på deres ansøgning om humanitær opholdstilladelse og gjorde det klart, at hun ikke er indstillet på at justere den nuværende praksis, så flere opnår humanitær opholdstilladelse.

- En ændring af reglerne ville samtidig åbne for, at en del udlændinge vil søge mod Danmark kun med det motiv at få bedre og billigere behandling end den, der er tilgængelig i deres hjemland, siger Inger Støjberg.

Ministerens ord berører familien Fejzic, som kom til Danmark for snart fire år siden og søgte humanitær opholdstilladelse, da faderen Himzo lider af skizofreni. Familien er udvist af Danmark, men har fået genåbnet deres sag.

Den fik på samrådet et fornyet håb fra Johanne Schmidt-Nielsen. Enhedslistens integrationsordfører stillede flere kritiske spørgsmål til ministeren, som Fejzic-lejren kan bruge.

- Jeg er skuffet over Inger Støjberg. Jeg synes ikke, hun siger så meget nyt. Men Johanne Schmidt-Nielsen var meget dygtig, og hun siger nogle ting, som vi og advokaten kan bruge videre i vores konkrete sag, siger Lone Koefoed, mor i Almedins danske værtsfamilie, til Frederiksborg Amts Avis.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.