Afpressede ven med pædofilirygter: Eks-byggekonge anholdt

Tidligere byggedirektør skal i grundlovsforhør. I sidste uge blev han dømt i sag om økonomisk kriminalitet.
Arkivfoto.
Arkivfoto. Foto: Colourbox/free

I sidste uge fik en 57-årig tidligere byggedirektør en dom på et års fængsel for økonomisk kriminalitet, og nu er manden blevet anholdt i forbindelse med en ny sag.

Københavns Vestegns Politi har ifølge Ritzaus oplysninger oprettet sagen som en sag om afpresning.

Den tidligere byggekonge sigtes for at fremsende breve med pædofilirygter og muhammedtegninger som led i afpresningen af en tidligere sejlerven, der ifølge eks-byggekongen har løjet i retten. Den sigtede nægter sig skyldig, og Retten i Glostrup har fredag bestemt, at manden skal beskyttes af et navneforbud.

Den 57-årige mand blev i sidste uge ved Retten i Næstved idømt et års fængsel for at have aflønnet sine medarbejdere med sorte penge. Retten dømte ham for svindel for 1,4 millioner kroner.

Sagen drejede sig om fusk i byggevirksomheden SR Design, som den 57-årige var direktør for, og anklagemyndigheden havde slået et stort brød op. Også for stort, mente Retten i Næstved.

Retten valgte nemlig at frifinde den 57-årige for en række anklagepunkter i sagen, og straffen på et års fængsel lå da også væsentligt under den straf på tre år og ni måneders fængsel, som anklagemyndigheden havde forlangt.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.