Afbrydelser på jobbet? Sådan undgår du det

Du frygter endnu en dag, hvor der bliver snakket hen over hovedet på dig, og hvor der er flere afbrydelser på kontoret, end der rent faktisk bliver arbejdet – Lær her, hvordan du undgår det.
Har du fået nok af kollegaernes afbrydelser - Se her, hvad du selv kan gøre
Har du fået nok af kollegaernes afbrydelser - Se her, hvad du selv kan gøre Scanpix

Du er stresset i dit job og har meget hjemmearbejde, fordi din arbejdsplads er urolig og centrum for en masse snak og afbrydelser dagen lang.

Du vil gerne have kollegaer og være social, men nu er det for meget af det gode…du bliver afbrudt konstant, selv når du har noget på hjertet, du prøver at sige højt.

Hvad gør du? Jo, du forsøger at føle et par af de råd, som The Telegraph er dykket ned i og har fundet frem til dig.

LÆS OGSÅ: Kradser dit håndklæde? Sådan forbliver det blødt

Giv dem klar besked

Har du noget, du gerne vil sige højt på kontoret, så skal du ikke lade dig tromle. Hvis der er personer på kontoret, som prøver, så skal du være klar i mæglet, siger grundlægger og talerør for Citymothers, Louisa Syminton-Mills:

- Der er mange taktikker, du kan bruge her og hvilken en, du skal vælge afhænger af, hvilken dialog du har gang i og hvem det er, der afbryder dig. Men det vigtigste er ikke at give indtryk af, at du er en, man gerne må afbryde.

Hold derfor pauserne i din talestrøm korte. Opbyg en talestrøm, hvor det bliver mere og mere interessant og snak klart og tydeligt. Sænker du din stemme, så gør det, fordi du vil pointerer noget og fortsæt så derefter med klar stemme igen.

LÆS OGSÅ: Tynger alderen? Sådan får du ungdommelig hud

Drop øjenkontakt

Folk, der gerne vil afbryde, venter altid på en anledning til at gøre det. Så undgå at give dem en mulighed for at kaste sig ud i det. Du skal derfor ikke lade dig forstyrre eller tøve.

Og meget vigtig – sørg for ikke at få øjenkontakt med dem, du tror, der gerne vil afbryde dig. Det giver dem blod på tanden.

De har ingen skam

Mange af dem, der gerne og ofte afbryder andre i deres snak, er simpelthen ikke selv klar over, hvor irriterende de er, fortæller Louisa Syminton-Mills.

Du kan derfor ikke tro, at de selv skammer sig over afbrydelsen, hvis de afbryder dig. Det er derfor helt i orden af sige: ”Undskyld, jeg vil meget gerne høre dine tanker, men jeg har lige noget mere, der måske kan give dig mere at sige bagefter, så lad mig lige afslutte først.”

Afbryd igen

Oplever du igen og igen, at den samme person eller gruppe af personer afbryder dig, når du har noget at sige til møder eller oppe ved kaffemaskinen, så lad dig ikke kue.

Giv igen af samme skuffe og afbryd lige så meget, som de gør.

LÆS OGSÅ: Så tit skal du skifte din madras ud

Aftal et møde

Er dit største problem på jobbet, at en eller flere personer konstant kommer til din kontorplads for at spørge eller kommentere på ting, så aftal med dem, at I holder et møde.

Sig til dem, at du foretrækker, at I finder et tidspunkt hver dag, hvor I holder et lille møde og snakker om tingene, i stedet for at de kommer dumpende i løbet af dagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.