Ærlig Tom K: Derfor stopper jeg nu

Tom Kristensen har besluttet sig for at sige farvel til motorsporten. Han kører sit sidste løb 30. november.
Tom Kristensen var tydeligvis følelsesmæssigt påvirket på pressemødet. Han måtte lige sluge en klump i halsen, før han begyndte at snakke.
Tom Kristensen var tydeligvis følelsesmæssigt påvirket på pressemødet. Han måtte lige sluge en klump i halsen, før han begyndte at snakke. Jeppe Michael Jensen/Scanpix

Tom Kristensen har kørt sit sidste Le Mans-løb. Den nidobbelte vinder meddelte onsdag på et pressemøde i København, at han stopper karrieren.

Men der var champagne på bordet i stedet for afskedstårer, da Tom Kristensen annoncerede sit farvel til motorsporten.

Den 47-årige sportsstjerne glæder sig nemlig over, at han nu har truffet en beslutning, der føles rigtig.

Han har dog svært ved at sætte ord på, hvad der præcis har overbevist ham om, at det var tid til at sige stop.

LÆS OGSÅ: Her er Le Man-legenden fra Hobro

- Der er ingen grund til at gå så meget i dybden. Der er flere andre, der har fortalt mig, at man fornemmer, når tiden er rigtig, og sådan har det også været for mig. Der er nogle følelser, der har fortalt mig, at det skulle være nu, siger Kristensen.

Han er efterhånden blevet 47 år, og det har naturligvis hjulpet beslutningen på vej - og så alligevel ikke.

- Jeg føler stadig, at jeg er konkurrencedygtig. Omvendt er det også vigtigt, at man stopper, mens man stadig kan se sine teamkolleger og alle andre i øjnene, siger han.

- Og man gør sig selvfølgelig nogle andre overvejelser som 47-årig, end når man er 35 år. Jeg har stadig en masse ting, jeg gerne vil nå at opleve, og det har selvfølgelig også spillet ind.

LÆS OGSÅ: Her er Tom Kristensens største sejre

Tom Kristensen glæder sig nu til at fungere som ambassadør for Audi og som sparringspartner for teamets fabrikskørere. Og så selvfølgelig til at se mere til sin familie.

- Da jeg kørte Le Mans første gang, var min søn et halvt år gammel, og nu skal han snart have kørekort. Det siger vel også noget om, hvad der er sket derhjemme i den tid, siger han.

Tom Kristensen kører sit sidste løb for Audi søndag 30. november, hvor det sidste løb i FIA World Endurance-serien køres i São Paulo i Brasilien.

Men Le Mans er altså et overstået kapitel. De seneste udgaver af det legendariske franske motorløb har ellers været præget at store op- og nedture for Tom Kristensen, der har kørt motorløb i mere end 30 år.

I 2013 døde hans far et par måneder før løbet, og det samme gjorde landsmanden Allan Simonsen, da han kort inde i løbet kørte galt og blev dræbt efter et sammenstød med et træ.

Det blev derfor en emotionel sejr for Tom Kristensen, der dedikerede sejren til Simonsen og lovede at vende tilbage i år for at vinde for sin far, der selv var motorsportskører.

Sådan skulle det dog ikke gå. Godt nok førte hans Audi løbet søndag morgen, men fire timer før løbets afslutning fik bilen problemer med turboladeren og måtte i pit.

Det kostede sejren, og Tom Kristensens trio måtte nøjes med andenpladsen. Efterfølgende gav han udtryk for, at han stadig var motiveret for at gå efter den tiende Le Mans-sejr, men tog også et forbehold.

- Jeg vil reflektere over det til november og tager altid et år ad gangen, sagde han ved den lejlighed.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.