Ærlig Ole Thestrup: "Jeg har da ikke råd til at holde op"

68-årige Ole Thestrup turnerer netop nu rundt i landet med teaterstykket ’Jean de France’. Hans pension er ikke sikret, så han stopper ikke karrieren.
Ole Thestrup har ikke lagt skjul på, at han har haft et alkoholproblem. Det kulminerede i 1988, hvor han blev sat af et fly på grund af kraftig beruselse. Episoden sendte ham i fængsel og var en medvirkende årsag til at han kom ud af misbruget.
Ole Thestrup har ikke lagt skjul på, at han har haft et alkoholproblem. Det kulminerede i 1988, hvor han blev sat af et fly på grund af kraftig beruselse. Episoden sendte ham i fængsel og var en medvirkende årsag til at han kom ud af misbruget. Foto: Gudmund Thai/Folketeatret

Der er kun to år, til Ole Thestrup fylder 70 år. Den folkekære skuespiller har tidligere haft problemer med hjertet og ved, han er overvægtig og i dårlig form, så han tænker en del over, hvad han spiser og drikker.

Det fortæller han til Ekstra Bladet i forbindelse med, at han er aktuel i Folketeatrets forestilling ’Jean de France’ af Ludvig Holberg. 

- Men jeg er ikke bange mere, som før by-pass’en, og det er godt, for dødsangst genererer spændinger og dårlig søvn, og der er meget, jeg skal nå endnu, siger han til avisen.

Men måske har han heller ikke grund til at være bange. Han har et stort publikum, og når der skal forhandles løn, glider det nemt for ham.

- Jeg har det da fint med at være ham Jeronimussen og billetsælgeren. Det gør det lidt nemmere ved lønforhandlingerne. Men jeg har jo altså også haft 40 år til at lære det i, siger Ole Thestrup.

Men han har også noget at have selvtilliden i. De seneste mange år har han høstet store roser for sit arbejde. Ikke kun på teatret, men også i film, hvor han med roller i succes-film som  "Blinkende Lygter", "De grønne slagtere", "Adams æbler" og senest "Mænd og høns" fra 2015 har vist sit ubestridte talent som skuespilleren, der udfylder de skæve roller.

At han fortsat er aktiv både på de skrå brædder og på filmlærredet giver i følge Ole Thestrup nærmest sig selv:

- Jeg har sgu’ da ikke råd til at holde op. Som mange andre skuespillere har jeg ikke fået sparet op til pensionen, så det er bare om at holde skruen i vandet, siger han til Ekstra Bladet og understreger, at enten er man på, eller også er man ikke.


Fakta

Forestillingen Jean de France er på vej rundt i landet. 
Du kan læse mere her www.folketeatret.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.