Ærlig Margrethe Vestager: Jeg er en elendig motionist

Hun løber fire-fem gange om ugen – alligevel kalder hun sig selv en elendig motionist.
"Jeg har aldrig lært at gribe en bold og betragter egentlig mig selv som en elendig motionist. Heldigvis er løb ret simpelt, hvilket gør det genialt; skoene skal bare på, og så er det afsted."
"Jeg har aldrig lært at gribe en bold og betragter egentlig mig selv som en elendig motionist. Heldigvis er løb ret simpelt, hvilket gør det genialt; skoene skal bare på, og så er det afsted." SCANPIX arkiv

Margrethe Vestager har i mange år været en meget travl kvinde. Som minister, politisk leder for Det Radikale Venstre og nu som konkurrencekommissær i EU er der ikke mange ledige timer i døgnet.

Alligevel kan hun ikke fungere uden sine løbeture – også selvom hun ikke helt forstår det, for hun er bestemt ikke en sportspige.

- Jeg har aldrig lært at gribe en bold og betragter egentlig mig selv som en elendig motionist. Heldigvis er løb ret simpelt, hvilket gør det genialt; skoene skal bare på, og så er det afsted. Det i sig selv kan dog sagtens være en udfordring! Jeg har nogle meget lange arbejdsdage, så når jeg endelig har fri, er min impuls altid at komme hjem til familien. Og så er det svært at komme ud ad døren, siger Margrethe Vestager til træningsbladet MOVE, der udkommer med FEMINA.

Lær at løbe 5 og 10 km på 10 uger. Få løbeprogrammet på femina.dk.

Er hunderæd for at få skader

Hvis Margrethe Vestager skal løbe, skal det derfor gerne være om morgenen.

- Jeg løber gerne tidligt om morgenen – så tidligt, at jeg nok ikke er helt vågen. Jeg kan hoppe i tøjet og stå nede på gaden, før det går op for mig, hvor jeg egentlig befinder mig. Ja, og så kan jeg jo lige så godt bare gøre det. Men for søren, det kommer da bag på mig hver gang, at yes nu kom jeg af sted igen, forklarer hun.

Konkurrencekommissæren understreger dog, at hun bestemt ikke har ambitioner om at løbe enten et helt eller halvt maraton.

-Jeg er hunderæd for at få skader, der betyder, at jeg ikke kan løbe længere. Men det virker, som om flere og flere bliver bidt af de ekstremt lange distancer, og jeg beundrer dem, der kan – dér skal jeg bare slet ikke selv hen. Jeg vil slet ikke kunne overskue al den tid, der skulle bruges på træning, siger hun.

Til gengæld er hun tilmeldt FEMINAs kvindeløb, der afholdes i maj, hvor der samles ind til fordel for Scleroseforeningen.

Tilmeld dig FEMINas kvindeløb her og få gode råd om løb.

Spiser gerne rugbrød med avokado

Hun får nemlig energi af at løbe, så det bliver også lettere og lettere for hende at komme afsted.

Men kosten tænker hun også ind i sin hverdag, der ofte byder på restaurantbesøg.

- På grund af mit arbejde spiser jeg tit ude på restauranter, hvor der bliver serveret meget fed mad uden sunde alternativer, så derhjemme kan jeg sagtens være tilfreds med en skive ristet rugbrød med avokado til aftensmad. At have en fornuftig balance i hverdagen er vel egentlig den bedste form for sundhed, siger Margrethe Vestager.

Redaktionen, FEMINA, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.