Ærlig dronning har brug for hjælp

Dronning Margrethe synes, at samtaleteknologien Skype er fantastisk. Dog må hun have andre folk til at trykke på knapperne, indrømmer hun.
Dronning Margrethe har for nylig stiftet bekendtskab med Skype, men har endnu ikke knækket koden til, hvilke knapper der skal trykkes på.
Dronning Margrethe har for nylig stiftet bekendtskab med Skype, men har endnu ikke knækket koden til, hvilke knapper der skal trykkes på. Foto: Davali Philip/Polfoto

Med nutidens teknologi er det pludselig blevet nemt at holde et onlinemøde med folk, der sidder i USA - også, når man selv befinder sig i den danske hovedstad. Det fortalte en glad dronning Margrethe på et pressemøde om den kommende ballet "Askepot" i Tivoli.

Dog måtte regenten indrømme, at det ikke er hende selv, der klarer teknikken, når hun holder Skype-møder. Her har hun nemlig brug for, at andre træder til og trykker på de rigtige knapper.

- De kan stole på, at det er noget nyt for mig. Men bare jeg har andre til at trykke på knapperne, så er det i orden med mig, smilte dronningen til den fremmødte presse.

Internet-møderne har fundet sted i forbindelse med planlægningen af balletten, som har premiere på Tivolis Pantomimeteater den 25. juni.

Mens dronningen sad i København med Tivolis balletchef Peter Bo Bendixen, befandt koreograf Yuri Possokhov og komponist Nanna Øland "Oh Land" sig i USA, hvor de begge bor.

Hovedkræfterne bag "Askepot" skulle kombinere scenografien, som dronningen har skabt, med musikken, som Oh Land har komponeret, og få det hele til at passe til balletten og dansetrinene, som Possokhov har stået for.

- Det er jo fantastisk, at det kan lade sig gøre. Vi havde aldrig fået mulighed for at mødes, hvis det ikke var sket på den måde, sagde dronningen om teknologien, der gør det muligt at se direkte video af den, man taler med, via en internetforbindelse.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.