Ærgerlig Fuglsang efter tidstab: Vi er ikke slået

Astana-kaptajnen Vincenzo Nibali tabte kostbar tid på søndagens 2. etape i Tour de France.
Jakob Fuglsang måtte indkassere et tidstab på 2. etape i Tour de France, da han måtte hjælpe sin holdkaptajn Vincenzo Nibali.
Jakob Fuglsang måtte indkassere et tidstab på 2. etape i Tour de France, da han måtte hjælpe sin holdkaptajn Vincenzo Nibali. Foto: CLAUS BONNERUP/POLFOTO

Et tidstab på næsten halvandet minut i forhold til Chris Froome og Alberto Contador var langt fra det, den forsvarende Tour de France-vinder, Vincenzo Nibali, havde planlagt før 2. etape.

Men det kostede italieneren dyrt, at en rytter forsøgte at overhale i et sving og gik på halen lige foran ham, fortæller holdkammeraten Jakob Fuglsang.

- Vincenzo var ved at blive trukket med ned i et styrt og måtte undvige. På den måde kom vi bagefter. Vi skulle forsøge at lukke det igen, og der var lidt panik omkring os. Men sket er sket, siger Jakob Fuglsang.

Han kom i mål med sandkorn over det meste af kroppen efter en noget forblæst tur langs den hollandske kyst.

Undervejs faldt temperaturen med ikke mindre end 19 grader fra den bagende hede etapestart i Utrecht.

- Nu er det overstået. Vi har været ude i en sandstorm, og det var vådt. Egentlig var vinden ikke så slem, men det var altså nok til at splitte feltet, siger Jakob Fuglsang.

- Nu må vi se, hvad de næste dage bringer. Vi er ikke slået ud. Det vigtigste var, at vi kom helskindet igennem, siger Fuglsang.

Fuglsang kom i mål med sin kaptajn, Vincenzo Nibali, ét minut og 28 sekunder efter etapevinderen, Andre Greipel.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.