Ældre vil vide: Hvem blev ramt af beskåret boligydelse

Når nu udbetalingerne er sendt ud, vil Ældre Sagen vide, hvilke ældre der blev ramt af lavere boligydelse.
Bjarne Hastrup, direktør i Ældre Sagen, opfordrer regeringen til helt at trække lovforslaget om en beskæring af boligydelsen.
Bjarne Hastrup, direktør i Ældre Sagen, opfordrer regeringen til helt at trække lovforslaget om en beskæring af boligydelsen. Foto: MARTIN LEHMANN/POLFOTO

Når 325.000 pensionister allerede har fået udbetalt en forkert boligydelse, bør ATP og Udbetaling Danmark i det mindste bruge anledningen til at lave en tilbundsgående undersøgelse af, hvordan den store gruppe af ældre danskere er blevet ramt af regeringens nu tilbagetrukne forslag om en beskæring af boligydelsen.

Sådan siger Bjarne Hastrup, direktør i Ældre Sagen, som en reaktion på, at Udbetaling Danmark er begyndt at administrere efter de nye regler, inden loven overhovedet skulle træde i kraft.

- Det eneste gode, der er kommet ud af det her, er, at ATP og Udbetaling Danmark nu har nogle oplysninger om virkningen af lovforslaget. Finansministeriet har nemlig ikke lavet den beregning, siger Bjarne Hastrup til Ritzau.

- Jeg vil opfordre ATP og Udbetaling Danmark til at lave en analyse af, hvem der bliver ramt, hvem der får penge tilbage, hvor hårdt de bliver ramt, hvordan rammes personer med små indkomster, men høje huslejer, og hvordan vil virkningen være helt frem til 2021.

- Det er mit krav til politikerne, siger Bjarne Hastrup.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.