Ældre Sagen: Vi HAR advaret om udbetalings-koks

Ældre Sagen advarede allerede i november folketingspolitikerne om, at der kunne være udbetalingsproblemer forbundet med at ændre i loven med så kort frist.
Claus Hjort og Kristian Thulesen Dahls trængsler er ikke slut endnu. Sagen om boligydelse skaber også i dag kæmpe problemer.
Claus Hjort og Kristian Thulesen Dahls trængsler er ikke slut endnu. Sagen om boligydelse skaber også i dag kæmpe problemer. Foto: Keld Navntoft/Scanpix

Det er i dag kommet frem, at mange tusinde modtagere af boligydelsen risikerer at få udbetalt et forkert beløb udbetalt i januar.

Det sker, som en konsekvens af, at Udbetaling Danmark, der står for udbetalingen, for længst havde indstillet sig på de regulerede boligydelser, som de borgerlige partier aftalte med finanslovs-aftalen for et par uger siden.

Og at Udbetaling Danmark regulerede ydelserne fra årsskiftet, VAR politikerne blevet orienteret om, lyder det fra Udbetaling Danmark. En udmelding, som de de blå partier afviser over for Ritzau.

Men Udbetaling Danmark var ikke de eneste, der havde advaret om, at de ændrede regler kunne give et koks i udbetalingen fra januar. Ældre Sagen har også råbt vagt i gevær. Det skete allerede i november.

- Det kan være lidt ulideligt at høre på nogen, der siger "hvad sagde vi". Men i vores høringssvar fra 25. november har vi faktisk opmærksom på lige præcis det her problem, siger souschef Jens Højgaard til Avisen.dk.

I høringssvaret, der ligger tilgængeligt på Folketingets hjemmeside, skriver organisationen blandt andet:

- Hvis de boligstøttemeddelelser, der sendes til pensionister ved årets begyndelse, skal være korrekt, må det, så vidt vi kan se, forudsætte, at Udbetaling Danmark begynder at beregne boligydelsen med de nye satser, før lovforslaget er vedtaget.

Vil give stor usikkerhed

Jens Højgaard tøver ikke med at kalde det for "en bommert", at flere modtagere af boligydelsen nu kan se frem til en lavere boligydelse i januar.

- Det vil give stor usikkerhed. I forvejen har boligydelsesmodtagerne været nervøse for, hvad der skete. Så tror de umiddelbart, at de kan ånde lettet op, og så viser det sig alligevel, at de får en forkert og lavere boligydelse for januar. Det giver forvirring og utryghed, og for nogle er det penge, som de står og mangler, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.