Ældre prins trækker læsset i kongehus

Trods sin alder knokler britiske prins Phillip på 95 år langt mere end sit barnebarn prins William, der er 61 år yngre.
Prins Phillip kunne fejre sin 95 års fødselsdag 10. juni 2016.
Prins Phillip kunne fejre sin 95 års fødselsdag 10. juni 2016. Foto: Scott Heppell/AP

Når pensionsalderen for længst er passeret, vil det for mange blot være en naturlig sag at trække sig tilbage og nyde sit velfortjente otium.

Men det er langt fra sagen for den 95-årige prins Phillip fra England, der til trods for sin alder knokler løs med sine mange royale pligter. Det skriver det britiske medie Daily Express, der har lavet en opgørelse over, hvor hyppigt medlemmerne af Storbritanniens kongehus har arbejdet i løbet af de første syv måneder af 2016.

Antallet af arbejdstimer viser, at det grå guld, heriblandt prins Phillip, har været på arbejde langt oftere end den yngre generation, som blandt andet inkluderer prins William og hertuginde Kate.

Prins Phillip, som er ægtemand til Englands monark, dronning Elizabeth, har i løbet af årets syv første måneder formået at deltage i 130 officielle arrangementer, hvilket er langt flere end de blot 89 begivenheder, som prins William har været med til.

Sammenlignes den samme periode med det forgangene år, har den 34-årige prins William, der tidligere er blevet beskyldt for at være arbejdssky, dog øget sin tilstedeværelse med 30 procent. Det skriver Daily Express.

På listen troner 67-årige prins Charles og 65-årige prinsesse Anne som dem, der hidtil har repræsenteret det britiske kongehus flest gange i 2016.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.