Ældre mand lå hjælpeløs: Kommunen var i hans hjem to gange

Nye oplysninger i sagen fra Hørsholm Kommune: Der blev to gange leveret mad til 74-årig mand, mens han lå hjælpeløs på gulvet i sit badeværelse. Ingen opdagede ham.
Hørsholm Kommune siger til TV 2, at den har fulgt alle gældende retningslinjer i sagen om den 74-årige mand.
Hørsholm Kommune siger til TV 2, at den har fulgt alle gældende retningslinjer i sagen om den 74-årige mand. Scanpix - modelfoto

Der er kommet flere oplysninger frem i sagen om en ældre mand fra Hørsholm i Nordsjælland, der i mere end to døgn lå hjælpeløs i sin bolig, uden at Hørsholm Kommune opdagede noget.

Manden havde tidligere haft en nødknap, så han kunne kontakte kommunen ved ulykkestilfælde, men den havde kommunen taget fra ham.

TV 2 er nu gået ind i sagen og kan afsløre, at kommunen to gange leverede mad til den 74-årige mand med sukkersyge, mens han lå hjælpeløs på sit eget badeværelsegulv.

LÆS OGSÅ: Kommune anklages for svigt: Ældre mand lå hjælpeløs i to døgn

Fredag aften sidst i januar faldt han på gulvet på badeværelset. Hørsholm Kommunes medarbejder var både lørdag og søndag inde i hans lejlighed og aflevere mad - få meter fra, hvor han lå. Men han blev først fundet mandag.

Den 74-årige havde på det tidspunkt koldbrand, og hans nyrer virkede ikke længere. Han døde en uge efter.

Kommunen: Vi har levet op til alle retningslinjer ...

Hørsholm Kommune mener ifølge TV 2, at kommunen har levet op til alle retningslinjer. Madleveringen har nemlig ingen tilsynspligt med de ældre. Det er afskaffet, fordi mange ældre var utilfredse med at de skulle være hjemme, når der kom madudlevering.

Hvis kommunens madfolk finder urørt mad, skal de først lave en indberetning til kommunen, når der står to dages urørt mad i køleskabet. Det gjorde der mandag, hvor indberetningen også kom, og manden blev fundet.

TV 2 har talt med mandens voksne datter, der var bortrejst den fatale weekend. Hun er rystet over forløbet. Hun siger, at hendes far stort set ikke havde forladt sin lejlighed i over to år. Det vidste kommunen godt - derfor burde den have reageret.

Kommunen: Men vi beklager ...

Ældre Sagens chefkonsulent Olav Felbo undrer sig også over, at medarbejderne ikke reagerer på den urørte mad:

- De medarbejdere bør vise så meget omtanke, at de lige kigger rundt i huset, når de konstaterer, at maden ikke er blevet rørt, siger han til TV 2.

Direktør i Hørsholm Kommune, Mette Herbert, beklager sagen og vil nu kigge på, om noget skal gøres anderledes fremover.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.