"Æd den, V og DF": Samuelsens 60 vilde valgløfter

I en video, som Ekstra Bladet har fundet på Youtube, udsteder lederen af Liberal Alliance mindst 60 løfter, der ifølge ham vil blive gennemført, når partiet som følge af et valg kommer til at sidde på de afgørende mandater.
Foto: Scanpix

Æd den, Venstre og DF! Den offentlige sektor skal skæres. Topskatten skal afskaffes. Selskabsskatten halveres.

Dette - og meget mere - vil ske inden for det næste år. I hvert fald hvis man kan stole på, hvad Liberal Alliances leder Anders Samuelsen lovede sine tro følgere før valget (se videoen nederst i artiklen).

Det skriver Ekstra Bladet, der på Youtube har fundet en næsten 35 minutter lang video, hvor en yderst veloplagt Anders Samuelsen i 2013 holdt oplæg under en festlig fredagsbar for unge liberale.

Han underholder med, hvordan Danmark vil se ud efter et år, hvis Liberal Alliance som følge af et folketingsvalg kom til at sidde på de afgørende borgerlige mandater - hvilket partiet gør nu.

- Jeg skal fortælle jer lidt om, hvad der vil ske, når LA har haft magten i Danmark i et år. Ikke fordi vi har sat os ind i nogle ministerbiler - det lader vi de andre om, vi skal arbejde. Men når vi har haft de afgørende mandater i et år – hvad er der så egentlig er sket? begynder han med at sige i talen.

Samuelsen udviser i videoen nærmest spådomsagtige evner, når han om, hvorvidt Liberal Alliance vil få den afgørende indflydelse, siger:

- Jeg er overbevist om, at det er det, der kommer til at ske.

Ifølge Ekstra Bladet afgiver Anders Samuelsen 60-70 løfter i videoen. En mindre del blev gennemført under S-regeringen. Noget løfter er til at  gennemføre i blå blok. Men mange forslag vil være umulige at sluge for Dansk Folkeparti.

Anders Samuelsen kommer ifølge Ekstra Bladet bl.a. med følgende hensigtserklæringer:

  • Væksten i det offentlige forbrug skal stoppes
  • Topskatten skal væk
  • Indkomstskatten sænkes til til max. 40 procent
  • Beskæftigelsesfradraget skal forhøjes markant
  • Der skal gennemføres en ny dagpengereform og en ny kontanthjælpsreform
  • Fagforeningernes ret til sympatikonflikter skal begrænses
  • Det skal være lettere for virksomheder at bruge udenlandsk arbejdskraft
  • Lejeloven skal liberaliseres
  • Dong skal privatiseres helt
  • TV 2 skal sælges

- Vi vil en gang for alle stoppe den evige vækst i det offentlige forbrug, og vi vil lægge en plan for en langsigtet slankekur i det offentlige. Æd den. Også Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti. I kommer til at bide til bolle på det her!

Særlig stor jubel høster han på at at sige, at Liberal Alliance vil stoppe udbygningen af vindmøller.

Samuelsen siger i videoen, at han godt er klar over, at hans parti ikke er elsket af alle:

- Folk må godt slå sig lidt på os. Jeg er godt klar over, at vi trods alt nok ikke får 90 mandater. Men vi kommer fandme tæt på, siger han og bliver mødt med jubel.

Han siger videre, at han godt ved, at kravene nok ikke lader sig gennemføre på det første år, "men vi kommer igennem med meget."

Ifølge Ekstra Bladet vil LA-lederen først kommentere på de mange løfter, når regeringsforhandlingerne mellem de borgerlige partier er afsluttet. Ekstra Bladet har lavet en liste med Samuelsens mange krav - den ligger nederst i artiklen, som du kan læse her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.