Advokater: Se og Hør-sagen handler ikke om krænkelser

Anklagemyndighedens beviser er for tynde, lyder det fra advokaterne i sagen om Se og Hørs tys-tys-kilde.
Fredag skal forsvarsadvokaterne i den meget omtalte Se og Hør-sag komme med deres vigtigste argumenter for, at de tiltalte skal frifindes eller have den mildest mulige straf. Her ses journalist Ken B. Rasmussen, som er en af de seks tiltalte i sagen.
Fredag skal forsvarsadvokaterne i den meget omtalte Se og Hør-sag komme med deres vigtigste argumenter for, at de tiltalte skal frifindes eller have den mildest mulige straf. Her ses journalist Ken B. Rasmussen, som er en af de seks tiltalte i sagen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Retten skal have for øje, hvad den meget omtalte Se og Hør-sag handler om rent juridisk. Og selv om man måske skulle tro det, handler den ikke om etik og moral.

Sådan lyder det fra flere af forsvarsadvokaterne i sagen om ugebladet Se og Hørs såkaldte tys-tys-kilde, der gennem sit arbejde for Nets leverede oplysninger om kendte og kongeliges gøren og laden til bladet.

Fredag er det forsvarsadvokaternes tur til at procedere i Retten i Glostrup.

Her kommer de med deres vigtigste argumenter for, at de tiltalte ikke skal dømmes eller have så lav en straf som muligt.

- Retten skal ikke tage stilling til, om der er sket noget moralsk og etisk forkert. Retten skal kun tage stilling til, om det er juridisk forkert.

Sådan lyder det fra forsvarsadvokat Casper Andreasen, som repræsenterer journalist Kasper Kopping, der har været ansat på Se og Hør i den periode, hvor tys-tys-kilden blev brugt.

Det samme siger Christian Kirk Zøllner, der er advokat for journalist Ken B. Rasmussen, som i 2014 afslørede tys-tys-kilden i romanen "Livet, det forbandede".

- Sagen handler ikke om, hvorvidt nogen er blevet krænket eller ej. Så man kan sige, at den bevisførelse er overflødig, lyder det.

I løbet af sagen har blandt andre tv-værten Line Baun Danielsen vidnet i retten, hvor hun fortalte om, hvordan Se og Hør skrev om en ellers hemmelig kærlighedsferie på Sardinien i 2010.

Ifølge forsvarsadvokaterne har anklagemyndigheden slet ikke klaret at rejse bevis for, at de tiltalte medvirkede til hacking af oplysninger.

Ifølge advokaterne for de to journalister på Se og Hør vidste Kasper Koppel og Ken B. Rasmussen ikke, at tys-tys-kilden hackede sig til oplysningerne. Dermed kan de ikke dømmes for det, mener de.

Også forhenværende konstitueret chefredaktør på Se og Hør Per Ingdals advokat skyder anklagemyndighedens bevisførelse ned og kræver frifindelse ligesom de andre.

I alt er seks personer tiltalt i Se og Hør-sagen. Det drejer sig om tre tidligere chefredaktører, to journalister samt tys-tys-kilden.

Torsdag procederede anklageren og tys-tys-kildens forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen. Fredag procederer de øvrige forsvarsadvokater.

Dommen ventes at falde 24. november.

Se og Hør-sagen

Otte tidligere Se og Hør-medarbejdere og mediehuset Aller har været tiltalt i sagen om Se og Hørs uberettigede brug af personoplysninger:

De tiltalte i sagen er:

Chefredaktørerne Henrik Qvortrup og Kim Henningsen

Udgiverdirektør og fungerende chefredaktør Per Ingdal

Journalisterne Kasper Kopping og Ken B. Rasmussen

En IBM-medarbejder, der ikke er stået frem og hvis navn ikke er oplyst

To tiltalte og mediehuset Aller har tilstået deres rolle i sagen og fået deres dom.

Aller fik 50 dagbøder á 200.000 kr - en samlet bøde på 10 mio. kr.

Jourhavende/Nyhedschef Lise Bondesen fik seks måneders betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste. Lise Bondesen er nu direktør og chefredaktør på Avisen.dk/UgebrevetA4.

Redaktionschef Kim Bretov fik seks måneders betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.