Advokater får kun 30 millioner i løn

Advokater i en kurator-sag blev dømt til at skære 5 millioner kroner af deres salær. Nu får de kun 30 millioner for deres arbejde.
Sagen om et konkursbo i Vanløse, viste sig at være dyr.
Sagen om et konkursbo i Vanløse, viste sig at være dyr. Colourbox

Østre Landsret har nu fastslået at tre advokatfirmaer skal skære fem millioner kroner af deres salær. Det skriver Politiken.

Efter fem års arbejde med en konkurs-sag for ejedomsselskabet Sandgården Aps opkrævede advokaterne et salær på 35 millioner kroner for 22.210 timers arbejde.

Det svarer til en timeløn på 1.576 kr.

Det blev dog alligevel for meget for de ansatte i ejendomsselskabet, der valgte at klage over det opkrævede salær, og nu skal advokaterne altså nøjes med 30 millioner kroner, eller en timeløn på ca. 1.350 kroner.

Advokat: Pinlig fejl

"Det er meget tilfredsstillende, men dybt pinligt og meget bekymrende, at man kan komme til at bruge 5 millioner kroner for meget af betroede midler", siger Torben Lyst der før har været advokat for Sandgården, og som forsvarede ejendomsselskabet i sagen.

Han understreger også, at dette kun er toppen af isbjerget.

"Det her er jo bare en stikprøve, så spørgsmålet er jo, hvor mange af de hundredevis af konkurssager, de advokater har håndteret, der er blevet betalt for dyrt? Det er alarmerende"

Kilde: Politiken.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.