Advokat om snuppet kontanthjælp: 100 procent forkert

En advokat vil føre sag gratis for det par, der blev trukket i kontanthjælp, fordi de havde fået erstatning efter et tyveri.
Et par fra Vordingborg havde indbrud i deres hjem og fik erstatning fra forsikringsselskabet. Efterfølgende trak kommunen dem i kontanthjælp, fordi de pludselig havde for mange penge. Men afgørelsen er forkert, mener en advokat.
Et par fra Vordingborg havde indbrud i deres hjem og fik erstatning fra forsikringsselskabet. Efterfølgende trak kommunen dem i kontanthjælp, fordi de pludselig havde for mange penge. Men afgørelsen er forkert, mener en advokat. Kim Haugaard, scanpix/arkiv

En familie fra Ørslev, der havde indbrud i deres hjem i november, bør ikke kunne trækkes i kontanthjælp, fordi de har fået erstatning fra deres forsikringsselskab.

Det vurderer en advokat over for TV2 Øst. Han vil føre sagen gratis for parret, der bor i Vordingborg Kommune.

LÆS OGSÅ: Haps! Familie trækkes i kontanthjælp efter indbrud

Kommunen har afgjort, at parret skal tilbagebetale 16.520 kroner af den erstatning på i alt 36.500 kroner, de fik efter et indbrud. Når de er på kontanthjælp må de nemlig kun have en fælles formue på 20.000 kroner.

Vil føre parrets sag

Kommunen mener ikke, at eksempelvis smykker, hund og fjernsyn er nødvendige ejendele, og derfor kan man modregne i parrets kontanthjælp, fordi de har brugt penge på at generhverve sådanne ting.

LÆS OGSÅ: SF’er efter mærkværdigt træk i kontanthjælp: Grotesk

Det tror advokaten, Peter Frandsen dog ikke på. Han siger til TV2 Øst:

- Jeg mener i det hele taget, at kommunens afgørelse er 100 procent forkert.

Peter Frandsen vil nu føre parrets sag kvit og frit.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.